Warmgerookt lamsfilet recept met Oosterse groenten

Gerookte lamsfilet rookplank | BBQuality

Inleiding

Het meest magere stukje vlees uit de rug van het lam, dat is de lamsfilet. De zomertijd = tijd om te vlammen op de barbecue! Maar ook in de winter is het heerlijk om te BBQ-en. Dit fijne stukje vlees gaan we warm roken op een BBQuality rookplank van cederhout. We combineren dit warmgerookt lamsfilet recept met Oosterse groenten.

Voorbereiding

Als eerste beginnen we met het zoetzuur van rode ui. Bij voorkeur maak je dit een dagje van tevoren of minimaal 2 uur van tevoren. Pel de rode ui en snij er dunne ringen van. Meng deze met 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels rietsuiker en wat gemalen peper en zeezout. Afdekken en in de koelkast zetten, met af en toe even mengen.

Maak de peultjes schoon en blancheer deze voor 3 minuten in kokend water en spoel met koud water af.

Leg de lamsfilet op een snijplank en maal er wat gemalen peper en zeezout overheen. Wrijf de lamsfilet vervolgens met in met wat zonnebloemolie.

Roken

Leg de lamsfilets op de rookplank. Zorg er wel voor dat de BBQ niet veel heter dan 150° wordt. Als het nodig is leg je de rookplank dichter op de kolen. De lamsfilet gaan we garen tot een kerntemperatuur van 49°-50°. Als de lamsfilet deze temperatuur heeft bereikt dan pak je deze voor een paar minuten in aluminiumfolie in, om te rusten.

Tijdens het roken verhitten we een skillet of bakpan met wat zonnebloemolie. Bak de taugé, 1/4 fijn gesneden rode peper en de peultjes. Voeg vervolgens de vissaus en de sojasaus toe.


Aan tafel

Zodra de lamsfilet de kerntemperatuur van 50° heeft behaald en ligt te rusten, dan maak je, als de groenten afgekoeld zijn, deze snel nog even warm. 

Nadat de lamsfilet een paar minuten gerust heeft, gaan we deze in dunne plakjes trancheren. 

Leg wat Oosterse groente op de warme borden en verdeel de plakjes lamsfilet. Als laatste wat uitgelekte zoetzure rode uien ringetjes erbij.

Geniet van jouw warmgerookt lamsfilet recept!