Buikspek, een ware delicatesse!

Varkensbuik met zwoerd | BBQuality

Met buikspek is er voor ieder wat wils!

Bij BBQuality is het deze maand de maand van het buikspek. Bij een bestelling vanaf €100,- krijg je 1 kilo spek met zwoerd en 1 kilo spek zonder zwoerd er bij je bestelling bij.

Buikspek

Het vlees van de maand is een stuk vlees dat vroeger vooral door het armere deel van de bevolking werd gegeten, maar tegenwoordig een algemeen geaccepteerd stuk vlees is. Mede door de eindeloze bereidingsmogelijkheden is het een stuk vlees dat jaarlijks aan populariteit wint. De zachte structuur en intense smaak van het vlees zorgen ervoor dat niemand het laatste hapje spek zonder een voldaan gevoel zal nuttigen!

Buikspek is te bestellen met én zonder zwoerd. Bovendien verkopen we ook de Duroc-variant. Het zwoerd is de buitenste laag die aan de varkensbuik zit. Hierbij is het zwoerd een mooie toevoeging, omdat het vet tijdens het bakken in de huid trekt. Hierdoor wordt het vlees lekker mals en de smaak nóg intenser.

Hét grote voordeel van het spek is de enorme hoeveelheid kanten die je ermee op kunt. Kijk bijvoorbeeld eens bij de recepten op onze website, of Google daarna eens op recepten met buikspek. Voor iedereen is er wel wat wils, en dat is juist de kracht van het spek. Een veelvoorkomende delicatesse zijn de speklappen, die vooral in de zomer bij menig barbecue op de borden liggen. Echter kun je buikspek ook klaarmaken door het gehele stuk vlees langzaam te garen. Of wat denk je van babi pangang? Buikspek is ideaal voor dit gerecht uit het Verre Oosten!

Laat je daarom verrassen door de intense smaak en veelzijdigheid van dit mooie stuk vlees van het varken!