Angus burger Complete

Angus bier burger | BBQuality

Angus burger

Een hele makkelijke burger om te maken, met een heerlijke Angus beef burger van BBQuality. Daarbij onder andere een spiegelei en krokant gerookt ontbijtspek.


Voorbereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen, bij voorkeur met een gietijzeren rooster.

Bak de broodjes af volgens de verpakking.

Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in een skillet goudbruin. Haal de uien uit de skillet en doe deze zolang in een schaaltje, zodat je vervolgens het ontbijtspek kan bakken.

Bereiding

Bak in een koekenpan of skillet de eieren, houd de dooier heel. Let op, niet te lang en te hard bakken, want de dooier moet niet gaar zijn voor een 'running egg'.
Zet de skillet op het rooster en doe de gebakken ui en spek erin. Houd deze even warm ondertussen kun je de burgers gaan grillen.
Was ondertussen de sla en laat goed uitlekken. Snijd de tomaat alvast  in dunne plakken.
Wanneer de BBQ en het rooster echt heet is gaan we de heerlijke Angus burgers grillen. Je mag deze ook medium grillen.
Wanneer de Angus burgers bijna klaar zijn beetje gemalen peper, zeezout erop en gelijk even de afgebakken broodjes aan de (opengesneden) binnenzijde roosteren op de grill.

Opbouw van de Angus burger

Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise, leg er dan een paar blaadjes sla op, vervolgens 3-4 plakjes tomaat, dan de Angus burger, hierna de gebakken plakjes gerookt ontbijtspek en ui en leg  er als laatste voorzichtig het gebakken eitje op. Smeer nu de onderzijde van de bovenkant van het broodje in met tomatenketchup en leg deze er voorzichtig bovenop. Druk deze aan op het moment dat je het broodje gaat serveren. Het ei gaat dan lopen en dit geeft een gaaf effect. Een prikker erin helpt tegen het omvallen.

Smakelijk eten!!!