Boeren-bier burger

Boeren bier burger | BBQuality | Red pork

Inleiding

Boeren maken lange dagen, dan moet je niet aan komen zetten met een simpel burgertje met wat sla en andere groene garnituren. Nee, na een dag zware arbeid hebben boeren (en veehouders) echt wel een stevige burger verdiend met bier.

Voorbereiding

Leg de rookplankjes in een grote bak naast elkaar en giet er 2 flesjes bier bij (ze moeten onderstaan). Zet wat gewicht op de plankjes dat ze goed onder staan. Laat de plankjes zo een uurtje liggen zodat ze goed het bier kunnen opnemen.

Snij de ui en de champignons in plakjes.

Bereiding van de boeren-bier burger

Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen maar hou ook een gedeelte vrij om indirect te kunnen BBQ’en. Haal de plankjes uit het bier en leg deze boven de kolen. Tot ze gaan roken.

Zet tegelijkertijd de skillet boven de kolen en smelt te boter. Voeg de champignons, spek en ui toe en bak dit lekker aan.

Als de plankje lichtjes roken en de champignons mooi aangebakken zijn verplaats en draai je de plankjes om en leg je deze weg van de kolen. Leg de burgers hierop.

Voeg een scheut bier toe aan de champignons (de rest mag je zelf opdrinken) en sluit je het deksel van de BBQ. Controleer om de 5 a 10 minuten de champignons. Als het bier verdampt is zat je de skillet ook weg van de kolen.

Na ongeveer 10 minuten draai je de hamburgers voorzichtig om en laat je ze nogmaals 10 minuten garen op de plank.

Na deze 10 minuten haal je de burgers van de plank en grill je ze elk 2 a 3 minuten per kant.

Boeren-bier burger bouwen!

Snij in de tussentijd de brioche broodjes open en smeer de snijvlakken in met mayonaise en curry of ketchup (naar eigen keuze).

Haal de skillet van de BBQ (handschoen!!!! Deze is warm). Verdeel de champignons, spek en ui over de broodjes.

Leg de Nederlandse dubbeldoel burgers met de inmiddels gesmolten kaas hierboven op en dek deze af met de bovenkant van het broodje.

Trek nog een pilsje open en geniet van een stevige maaltijd na een dag hard werken en geniet van jouw boeren-bier burger!