Heerlijk vlees voor een nette prijsWouter – Heinkenszand
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Coq au Vin a la BBQuality

Coq au Vin a la BBQuality (2 personen)

Er werd ons regelmatig om een recept gevraagd met onze heerlijke kipdijfilet. Claus had hier een heel mooi recept voor in zijn hoofd en heeft zijn idee werkelijkheid gemaakt. Het resultaat mag er zeker zijn! Dit recept is geschikt voor 4 personen. Bereidingstijd: 45 min voorbereiding + 1 uur om het gerecht te garen.

Voorbereiding Coq au Vin a la BBQuality

– snij de ontbijtspek in dunne reepjes
– snij de kipdijfilet in reepjes van 1 cm breed
– schil de sjalotjes, halveer ze en snij dunne ringetjes
– Voeg de rode ui toe en snipper hem
– schil de knoflookteentjes en snipper ze
– snij de winterpeen in dunne plakken
– borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakken

Bereidingswijze Coq au Vin a la BBQuality

Zet een grote pan op het vuur met dikke bodem en doe er twee eetlepels olijfolie in. Als deze warm begint te worden doe er dan de reepjes ontbijtspek bij. Bak deze even 5 minuutjes in de olie en schep ze eruit met een schuimspaan. Doe nu 2/3 van de boter in dezelfde pan. Laat deze smelten en bak de repen kipdijfilet totdat ze bruin beginnen te worden. Bestrooi ze met zwarte peper en ruim met zout. Er mag best veel zout op.

Zodra ze wat verkleurd zijn haal je ze uit de pan. Fruit nu de gesnipperde ui, sjalotringen, gesnipperde knoflook en winterpeen zachtjes op laag vuur. Ze mogen niet verkleuren dus zorg dat het vuur niet te hoog staat. Als ze zachtjes fruiten kun je na een paar minuutjes de twee eetlepels bloem er doorheen roeren met een houten spatel. Zorg ervoor dat je geen klontjes meer hebt. Giet nu scheutje voor scheutje de rode wijn en gevogelte fond erdoor en breng het langzaam aan de kook. Zodra het kookt zet het op de kleinste stand.

Bak in een aparte pan met de overgebleven boter de kastanjechampignons tot ze mooi zacht worden. Voeg nu de kastanjechampignons, het gerookte spek, de kipdijfilet, de tijm, de laurierblaadjes en suiker toe en breng het geheel weer aan de kook. Zodra het geheel kookt zet je het vuur op de laagste stand en laat je het geheel een uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Zo kunnen de smaken goed samen komen en kan de kip gaar worden.

Na een uur is je Coq au Vin klaar.

Verwijder de tijm en laurierblaadjes en bon apetit!

comments comments

Kipdijfilet
1 kilo
Ontbijtspek
100 gram
Kastanjechampignons
250 gram
Winterpeen
1
Sjalotjes
8
Grote rode ui
1
Knoflook
2 teentjes
Verse tijm
4 takjes
Larierblaadjes
3
Rode wijn
400 ml
Margarine
30 gram
Bloem
2 eetlepels
Suiker
2 theelepels
Zwarte peper
naar smaak
Grof zeezout
naar smaak
Olijfolie
2 eetlepels