Gerookt kalfswang recept

Gerookt kalfswang recept | kalfswang gevliesd | BBQuality

Inleiding:

Gerookt kalfswang recept. Kalfswang, je ziet dit heerlijke stukje vlees niet vaak voorbij komen en het is daarom een (onterecht) vergeten stukje vlees. Maar, serieus, wat is dit lekker zeg! Ik heb hier vaak mee gewerkt als kok. Je kunt dit stukje het best op een lage temperatuur bereiden, dan krijg je een super mals resultaat. In de recept een lekkere BBQ-twist: kalfswang burnt ends bereid op de kamado met pink devil rub, whisky, worcestershiresaus, roomboter en bruine suiker.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Begin met het insmeren van de kalfswang met een royale hoeveelheid Pink Devil rub. Zorg ervoor dat de rub goed in het vlees wordt gewreven, zodat het de smaak goed kan absorberen. Laat de kalfswang op kamertemperatuur rusten, terwijl je de Kamado of BBQ gaat voorbereiden.

Breng de Kamado of BBQ op een dome-temperatuur van ongeveer 110-120°Celsius voor een indirecte bereiding. Plaats de appel rooksnippers tussen de kolen. Ik gebruik ongeveer 1.5 handje snippers.

Leg de kalfswang op het grillrooster,. Sluit de deksel van de BBQ en laat de kalfswang roken tot deze een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden Celsius heeft bereikt. Dit zal rond de 4 uren duren, afhankelijk van de dikte van de kalfswang. Houd de temperatuur dus in de gaten.

Kalfswang pakketje maken

Wanneer de kalfswang de gewenste rooksmaak heeft opgenomen en een kerntemperatuur van 70 graden Celsius heeft bereikt, haal je het vlees van de BBQ en doe je het in het aluminiumfolie bakje. Voeg hierbij de whisky, worcestershiresaus, boter en bruine suiker toe, dek de bovenkant nu af met aluminium folie.

Plaats het ingepakte kalfswang pakket terug op de BBQ en gaar door tot de kerntemperatuur van het vlees 96 graden Celsius is bereikt. Dit duurt ongeveer 2 uur.

Haal de kalfswang uit het aluminiumfolie pakket en leg ze terug op de kamado zodat het vocht wat kan verdampen en de korst weer wat steviger wordt.

Serveer de kalfswangplakken met de sappige saus die is ontstaan tijdens het stoven in het aluminiumfolie.

Serveren

Geniet van dit heerlijke gerookt kalfswang recept, bereid op de Kamado-grill, met een rijke smaak van Pink Devil rub, whisky, worcestershiresaus, boter en bruine suiker. Serveer met je favoriete bijgerecht.

Maak je mijn gegrilde wagyu A5 sushi recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.