Mele’s kabeljauwhaasje met smaakvolle pistachekorst

De voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor het kabeljauwhaasje met smaakvolle pistachekorst. Deze kabeljauwhaasjes wordt bereid op een cederhoutenplakje. Leg deze daarom ruimschoots (minimaal 1 uur) van te voren in een ruime bak water zodat deze goed kan weken.

Pistacheboter

Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Pel vervolgens eventueel de ongezouten pistachenoten en hak deze vervolgens fijn. Voor de pistacheboter moet de roomboter op kamertemperatuur zijn. Meng daarna de roomboter met de gedroogde peterselie. Voeg daar dan de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook aan toe en roer het door. Vervolgens roer de gekruide paneermeel door de boter. Als laatste de gehakte pistachenoten door de pistacheboter roeren. Bewaar de pistacheboter op een koele plek tot gebruik.

De BBQ

Maak de barbecue gereed op 190 gr. C. met een directe en indirecte zone. Als de barbecue op temperatuur is mag het cederhoutenplankje uit het water gelijk boven de hete kolen. Laat vervolgens het cederhoutenplankje 10 minuten smeulen.

Bereid ondertussen het kabeljauwhaasje door de pistacheboter over de kabeljauw te verdelen. Druk daarna de pistacheboter stevig aan. Ze mogen nu op de barbecue. Draai hiervoor het cederhoutenplankje om zodat de kant die net boven de hete kolen lag te smeulen nu naar boven ligt. Leg hierop vervolgens de kabeljauwhaasjes met pistacheboter. Eventueel kun je ze bestrooien met wat peper en zout.

Gaar ten slotte de kabeljauwhaasjes boven de indirecte zone, zodat de pistacheboter een goud bruin wordt. Er zal en mooie smaakvolle pistachekost ontstaan. Dit zal zo’n 25 tot 30 minuten duren afhankelijk van de dikte van het kabeljauwhaasje en/of de pistachekorst.