Mooie stukken vlees, netjes en gekoeld verpakt ontvangen!Nils – Breda
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Steak tartaar recept

Voorgerecht steak tartaar | BBQuality

Steak tartaar

Benieuwd naar ons overheerlijke steak tartaar recept? Lees daarom hieronder de ingrediënten en hoe je het recept vervolgens bereidt.

  • 1/4 rode ui, fijn gehakt
  • 1/2 tl dragon
  • 1tl dijon mosterd
  • 1tl ketchup
  • 1/2tl worcestershire saus
  • 20gr geraspte parmazaanse kaas
  • Zout en peper voor de smaak

Bord opmaak

Garnering:
1tl Limoen sap, vervolgens toevoegen net voor het uitserveren
2 eierdooiers daarna geheel toevoegen als garnering
Mix al de ingrediënten (behalve de eieren en het limoensap) ten eerste in een grote schaal. Laat het geheel vervolgens ongeveer een half uur buiten de koelkast rusten.
Hierdoor kunnen de smaken in het vlees trekken. Hoe langer je dit van tevoren doet hoe meer smaak er aan het vlees zit.
Voordat je het gerecht uitserveert sprenkel je het gerecht met het limoensap. Dit doe je pas naderhand ander ‘kookt’ het vlees in de sap.

Leg de eidooier daarna op de tartaar en klaar is het gerecht.
Leg wat gemengde sla bij de tartaar met wat dungesneden rode ui, kappertjes en de mini torinesi of geroosterd stokbrood erbij.
Als je het gerecht wilt ‘opleuken’ dan is het heerlijk om over het gerecht wat truffelolie te druppelen. Geniet van al het lekker wat je voor je hebt staan.

Eet smakelijk!

comments comments

Keuken Franse keuken
Voorbereidingstijd 00:20u
Aantal personen 2-3
Tartaar
180 gram
Rode ui, fijn gehakt
1/4
Dragon
1/2 tl
Dijon mosterd
1tl
Ketchup
1tl
Worcestershire saus
1/2tl
Geraspte parmazaanse kaas
20gr
Kappertjes
1 eetlepel
Zout en peper voor de smaak
Garnering
Limoen sap, toevoegen net voor het uitserveren
1tl
Eierdooiers geheel toevoegen als garnering
2
Geroosterd stokbrood of mini torinesi