• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Warmgerookte zalm met Party Rub recept

Warmgerookte zalm recept | BBQuality

Warmgerookte zalm met Party rub recept

Zalmfilet is één van de meest gegeten stukken vis. Deze kun je op verschillende manieren bereiden. Wij gaan deze bereiden op een ceder houten rookplank. We gaan de zalmfilet eerst kruiden met de BBQuality Party Rub. Dit is een veelzijdige kruiden rub en past zeker bij zalm.

Ingrediënten:

Zalmfilet met Party Rub:

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden (topjes van 5 takjes)
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel poedersuiker

Voorbereiding

We beginnen met de zalm. We gaan deze eerst controleren of er nog graatjes in zitten. Smeer de zalmfilet daarna in met olijfolie. Vervolgens snijden we de zalmfilet alvast in porties, zo voorkom je, dat als je de zalm wilt verdelen, de zalm uit elkaar valt.

We leggen de zalmfilet met de velzijde op de ceder houten rookplank en kruiden de zalmfilet royaal met de BBQuality Party Rub.

Steek de kolen in de BBQ met deksel aan en breng deze naar een dome-temperatuur van 110-120° Celcius. Gebruik niet teveel kolen, omdat je gloeiende kolen nodig hebt om de ceder houten plank te laten roken. Gebruik je teveel kolen, dan komt er veel teveel hitte in de BBQ en gaat het plankje niet roken. Je kan eventueel nog wat extra rookhout gebruiken als er te weinig rook afgifte is.

Bereiding

Zet wanneer de BBQ op temperatuur is de plank met de zalmfilet op rooster. Gaar de zalm tot 56°celcius in de kern.

Ondertussen maken we de dressing, we mengen de ingrediënten met elkaar tot een mooie gladde dikke dressing. 

Wanneer de zalmfilet gaar is, halen we deze eraf en grillen we snel de tomaatjes op het rooster. Indien nodig eventjes de schuiven open voor sneller de temperatuur hoger te krijgen.

Verdeel rucola sla over de borden, leg een mooi stuk warmgerookte zalm erop. Verdeel de gegrilde tomaatjes, gesneden zwarte olijven en kappertjes over de rucola sla. Als laatste de dressing over de sla.

Een smaakvolle zalmfilet waar gebakken krielaardappeltjes bij passen om de maaltijd compleet te maken.

Smakelijk eten !!

Serveren

Verdeel de rucola sla over de borden en leg er daarna een mooi stuk warmgerookte zalm op. Verdeel de gegrilde tomaatjes, gesneden zwarte olijven en kappertjes over de rucola sla. Bedruip als laatste de dressing over de sla.

Een smaakvolle zalmfilet waar gebakken krielaardappeltjes bij passen om de maaltijd helemaal compleet te maken.

Smakelijk eten !!

Maak je dit warmgerookte zalm met Party Rub recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 01:00u
Aantal personen 4 personen
  • Zalmfilet met vel
    1000 gram
  • BBQuality Party Rub
  • Olijfolie
    scheutje
  • Verse dille
    5 takjes
  • Cherry tomaatjes
    20 stuks
  • Zwarte olijven gesneden
    1 eetlepel
  • Mayonaise
    4 eetlepels
  • Zaanse mosterd
    1 eetlepel
  • Poedersuiker
    1 eetlepel
  • Limoen
    0,5 stuk
  • Rode ui
    1 stuk
  • Kappertjes
    1 eetlepel
Print dit recept