Ibérico Hamburguesa con Ensalada de col roja

iberico burger recept | BBQuality

Ibérico Hamburguesa

De Iberico burger! Wat een fantastische burger is dat! Gehakt van de schouders van het Iberico varken, samen met een klein beetje peper en zout zorgen voor een sublieme smaakbeleving!  Één Iberico burger weegt 140 gram. Je kunt met dit recept vier heerlijke burgers maken of twee big ones!!

Voorbereiding

We beginnen met de coleslaw oftewel, de rauwkost van rode kool. Deze heerlijke salade kan je eventueel ook een dag ervoor maken.

Coleslaw

Verwijder het buitenste blad van de rode kool en halveer deze vervolgens. Rasp de rode kool en meng in een bak 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel zout erdoor. Laat deze nu een half uur staan. Ga nu de rode kool in een bolzeef met koud water afspoelen en laat deze heel goed uitlekken. Wat ook kan is de rode kool in de bolzeef een beetje aandrukken met een schaaltje. Meng tijdens het uitlekken van de rode kool de mayonaise, yoghurt, honing, rode wijnazijn, walnoot-olie door elkaar en breng op smaak met gemalen zeezout en peper. Rasp de peer en meng deze met de uitgelekte rode kool en dressing door elkaar. Zet deze voor zolang afgedekt weg.

BBQ

Bereid de BBQ voor op direct grillen, bij voorkeur met een gietijzeren rooster.
Bak de broodjes af volgens de verpakking.


Bereiding

Grill de Iberico burger aan beide kanten, wanneer de Iberico burger gaar is, gaan we de broodjes open snijden en de binnenkanten van de broodjes kort grillen. Ga je voor de 2 big ones, dan snijd je 2 broodjes doormidden en 2 broodjes snijd je de boven en onderzijde eraf.


Opbouw van de burger

We beginnen met de onderkant van het broodje, vervolgens wat blaadjes sla, dan een paar plakjes tomaat, de cole slaw en wat augurk. Daarop leggen we de gegrilde Iberico burger. We sluiten uiteraard af met de bovenkant van het broodje erop, je kunt er een beetje mayonaise aan de onderkant smeren. Een prikker erin helpt tegen het omvallen.

Smakelijk eten, geniet van jouw Ibérico Hamburguesa!