Coquilles

Coquilles

Coquilles zijn schelpdieren, en worden ook wel Sint-Jacobsschelpen genoemd. Sint-Jacob verwijst naar het pelgrimsdorpje Santiago de Compostela, waar volgens verhalen de heilige Sint-Jacob begraven ligt. Wanneer pelgrims naar Santiago de Compostela gingen namen zij Coquilles en de schelpen mee naar huis, om te bewijzen dat ze ook echt in het pelgrimsdorp geweest waren. Vlakbij Santiago de Compostela worden namelijk enorm veel coquilles gevangen. Leuk hè?

De coquilles zijn de stukjes vlees die zich bevinden aan de binnenkant van de Sint-Jacobsschelp. Het wordt in veel landen, waaronder Nederland, als een ware delicatesse beschouwd. De structuur van de coquille is zeer zacht en de smaak is een tikkeltje zoet. Je kunt de St. Jacobsschelpen kopen met de coquilles erin, maar wij bieden ze los aan.

De coquilles zijn op veel manieren te bereiden. Je kunt ze kort bakken, stoven of grillen. Je kan ze los eten, maar ook door de paella of pasta zijn ze enorm lekker. Een goed gebakken coquille heeft een gecarameliseerd korstje en iets doorschijnend vlees dat heerlijk zacht is. Kortom, met de coquilles van BBQuality zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

Coquilles | BBQuality