• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gerookte en gegrilde coquilles recept

Gerookte en gegrilde coquilles recept | BBQuality

Inleiding

Met de aankomende feestdagen is dit gerookte en gegrilde coquilles recept een mooie aanvulling voor je menu als een voorgerecht of tussengerecht. Dit wil je niet missen!

Ingrediënten voor 4 personen

Tartaar van coquille

  • 4 coquilles
  • 10 gram bieslook
  • 1 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ limoen
  • ¼ Granny smith
  • ¼ komkommer
  • Borage cress (optioneel)
  • Peper en zout
  • Rookmot olijf

Gegrilde coquille

Pastinaakpuree & krokantje

  • 2 pastinaken
  • 4 plakken Parmaham
  • 250 gram slagroom of room
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Barbecue met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
  • Koud rookgenerator
  • Staafmixer of blender
  • Spuitfles of spuitzak

Gerecht bereiden!

BBQ voorbereiden

Begin met de barbecue klaar te maken om koud te kunnen koud roken. Hierna gaan we ‘m aansteken.

Gerookte tartaar

Vul de koud rookgenerator met de rookmot om 30 minuten te roken. Snijd vervolgens de coquilles in kleine blokjes. Steek de koud rookgenerator aan en zet de gesneden coquilles en de generator op de BBQ. Rook ze nu voor een tijd van 30 minuten.

Snijd ondertussen de komkommer en appel in kleine blokjes en de bieslook in ringen. Rasp ook de schil van de halve limoen. Meng dit alles door elkaar samen met de yoghurt en de sap van de limoen. Nadat de coquilles 30 minuten gerookt zijn haal je deze van de BBQ. Deze mogen er ook doorheen gemengd worden. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout.

Gepofte pastinaak puree & krokantje

Steek nu de BBQ aan en breng deze naar een dome-temperatuur van 220 graden Celsius voor indirecte hitte. Leg de pastinaak op de BBQ als deze op temperatuur is. Laat deze nu ongeveer 30 minuten tot één uur garen tot ze helemaal zacht zijn. Dit ligt aan de dikte van de pastinaak. Leg vervolgens de Parmaham op een bakpapiertje en leg deze ook op de BBQ. Houd deze goed in de gaten, want ze gaan snel!

Laat deze liggen tot ze mooi krokant zijn en haal ze vervolgens van de BBQ. Haal de schil van de pastinaak en snijd daarna in blokken. Doe dit in de blender of de bak van de staafmixer. Schenk hier een scheut slagroom bij en puree van de pastinaak. Voeg nu steeds wat slagroom toe tot de gewenste dikte. Brengt dit op smaak met peper en zout.

Gegrilde coquilles

Bereid nu de barbecue voor om direct te grillen met een dome-temperatuur van 220 graden Celsius. Smeer de coquille in met een beetje olie en voorzie ze van de SPG rub. Grill nu coquille direct boven de kolen tot ze aan beide kanten een mooie grill streep hebben en haal ze daarna van de BBQ.

Coquilles serveren!

Verdeel de tartaar leuk over de 4 borden of kommetjes. Snijd de gegrilde coquille door de midden. Doe op elk bord twee grote dotten pastinaak puree en een paar extra kleine dotjes, leuk verdeeld over de borden. Leg op de grote dotten de halve coquille. Plaats op elk bord wat van de borage cress als je deze in huis hebt. Dit geeft een lekkere extra zeeltige smaak. Leg bij elk bord een krokantje van parmaham. Geniet van jouw geweldig gerecht met coquilles!

BBQuality-TV heeft een video die jou zal helpen bij dit recept. Bekijk ‘m hier!

Maak je mijn gerookte en gegrilde coquilles recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Eigen
Voorbereidingstijd 00:20
Bereidingstijd 02:00
Aantal personen 4 personen
  • Coquilles
    8 st.
  • Bieslook
    10 gr.
  • Griekse yoghurt
    1 el.
  • Limoen
    0,5 st.
  • Granny smith
    0,25 st.
  • Komkommer
    0,25 st.
  • Borage cress
    Optioneel
  • SPG rub
    0,5 el.
  • Pastinaak
    2 st.
  • Plakken Parmaham
    4 st.
  • Slagroom/room
    250 gr.
  • Rookmot olijf
  • Peper & zout
  • Olie
Print dit recept