Dorade

Dorade

Bij BBQuality beschikken we ook over de dorade in ons visassortiment. De Dorade is een geweldig stukje vis, en wat onbekender dan bijvoorbeeld een zalm. De dorade is familie van de zeebrasem en komt uit het Middellandse Zeegebied. Zo wordt de Dorade bijvoorbeeld erg veel gegeten in Spanje. Één van de redenen waarom dit stukje vlees zo populair is in Spanje, is omdat het eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden is.

Je kunt de dorade op twee manieren bereiden. De vis is makkelijk in zijn geheel te bereiden, of je kan het met de huid erbij bakken, waardoor een knapperig korstje ontstaat. Tegenwoordig wordt de dorade veel gebakken op een zoutkorst, waardoor de smaak van de vis goed behouden blijft. De huid is al van zijn schubben ontdaan en zijn ingewanden zijn ook al verwijderd. De smaak van de dorade is erg vol, en de vis is bovendien rijk met gezonde vetten. Hij is in dit opzicht nog het beste te vergelijken met de zeebaars.

Maak de vis aan het einde af met een citroentje en wat kruiden, en je hebt op een heel simpele manier een geweldig stukje vis voor je liggen.

Eet smakelijk!

Dorade | BBQuality