(Ba)vet(te) cool

Bavette met pet | BBQuality

Sinds ik vleeskeurder ben, win ik in populariteit. Ik stijg in de peilingen, klim op allerlei ranglijsten. Iedereen wil tegenwoordig met me BBQ-en. Echt iedereen. Ik overweeg om sterrengedrag te gaan vertonen, maar ik weet alleen nog niet of ik Memphis Depay-maniertjes aan ga nemen of meer de Dirk Kuijt onder de proevers wordt. Het heeft allebei wel wat. Misschien neem ik blonde krullen, een hoed, een tijgertattoo én laat ik me neutraliseren tot eenvoudige Katwijker. Een mooie mix. Voor de Rolls-Royce moet ik nog even sparen, maar ach… ik geef niet zoveel om auto’s.

Ik broed nog even op mijn imago. Dan kan ik meteen peinzen over de vele aanbiedingen. “Ik help vrijwillig testen”, zegt men dan. “Dat doe ik voor je hoor.” Erg nobel jongens, maar je weet: kinderen die vragen, worden overslagen.

Tegendraads of zo gewoon gebleven?

Bavette! Of zoals BBQ-Paul het zegt: “(ba)vet(te) lekker vlees.” Hij heeft me twee stukken overhandigd. Twee. Maanvlees en vinkenlap. Dat is handig voor mijn identiteitcrisis. Dan kan ik er één klaar maken in Memphis-style (afwijkend, maar wel chique) en één op z’n Kuijts (geen gekke dingen). Eten en dan zien wat het best bij me past. Allez-hop.

Maniak Memphis: Steaktartaar van bavette. Homemade. Niet alledaags en ook zeker geen veilige keuze, want niemand kent het. Maar wel een gerecht waar je mee kunt verrassen.

Het oordeel: Oe. La. La. Het zachte vlees, het knapperige van de sjalot en de augurk, de fijne marinade. Als ik dit eet, vraag ik me serieus af waarom we in hemelsnaam nog BBQ-en.

Kuijt klassiek:

Kruiden, marinade of een rub? Niet nodig, bavette heeft een sterke eigen smaak. Alleen peper en zout. Laat het vlees in z’n kracht.

Het oordeel: Erg goed. Gewoon erg goed. Meer dan degelijk, want het heeft echt karakter. Nou weet ik weer waarom we BBQ-en (het is sowieso wat stoerder). Krokant korstje, mooi rood en zacht van binnen.

Overall:

Verdomd, ik kan niet kiezen. Weet je wat? Ik neem gewoon meerdere identiteiten aan. Schizofrenie past ook wel bij een sterrenstatus. En de steaktartaar zou prima als appetizer door kunnen, dan heb je het allebei.

Ons pa en ma

Mijn ouders hebben trouwens meegegeten. Zij, die schuldig zijn aan de dubberij. Dat zijn toch degene die je moeten vormen? Of is het heel normaal? Ik twijfel. Alweer. Zou Dirkie ook wel eens met z’n matties flessen champagne aan willen laten rukken in het nachtleven van Lyon? En smacht Memphis in de club juist naar het moment om slaapliedjes te zingen aan de rand van een kinderbed? Het zou zo maar eens kunnen. Het heeft allebei wel iets.

Handtekeningensessie bij de BBQ-meating

Voor m’n fans: op 23 september ben ik mogelijk bij de BBQ-meating voor een handtekeningensessie. Dit evenement wordt georganiseerd door Bierbrouwerij Oijen, H32 en BBQuality. Zorg dat je erbij bent.

Bavette op de BBQ | BBQuality