Bizon

Bekijk onze recepten

Video

Bizon short ribs recept

In deze aflevering van BBQuality-TV laat Dirk je zien hoe je dit heerlijke BBQ-gerecht maakt. De Bizon short ribs zijn gesneden uit Canadese bizons. De chef maakt het vlees nog lekkerder met de Naked Gun Powder rub van NoRubbish. 

Eerst het vlies verwijderen en het vlees marineren. Vervolgens garen op de BBQ en ondertussen insprayen. En tot slot de ribs laten rusten en serveren. Doe dit met gepofte aardappelen en een rauwkostsalade. Enjoy!

Meer weten over ons Bizonvlees

Bizonvlees bij BBQuality

De vraag naar Bizonvlees neemt de laatste jaren erg toe. En dat is niet voor niets. Vleesliefhebbers kunnen niet langer om de heerlijke smaak van dit vlees heen. Bizon wordt vaak beschouwd als wild/wildvlees, maar hier smaakt het helemaal niet naar. Bizonvlees heeft een rijkere en zoetere smaak dan rundvlees. Dit heeft te maken met de manier waarop de bizons opgroeien.

Een bewuste keuze op de BBQ

Bizonvlees is een voedzaam en gezond alternatief voor rundvlees. Het vlees bevat namelijk minder vet, is hoog in proteïne, rijk aan essentiële voedingsstoffen en lager in calorieën. Ongekookt bizonvlees is meestal donkerder van kleur dan rundvlees vanwege het hoge ijzergehalte en de lage marmering. Dit maakt bizonvlees niet alleen een goede keuze voor wie op zijn gewicht let, maar ook voor iedereen die kiest voor een gezonde levensstijl.

Onze bizons uit Canada

Onze Canadese bizons leven in een natuurlijke omgeving op uitgestrekte grasvlaktes. Het land wordt duurzaam beheerd, waardoor de biodiversiteit behouden blijft. Deze duurzame aanpak zorgt ook voor schonere rivieren en beekjes, betere bestuiving van planten, koolstofopslag in de bodem, en minder afvloeiing van meststoffen. Bovendien is de bizon geen bedreigde diersoort. Het bizonvlees is vrij van hormonen en antibiotica, wat bijdraagt aan de zuiverheid en kwaliteit van het vlees. Je proeft het goede leven!

Bestel nu bij BBQuality

Ontdek het puurste bizon vlees nu bij BBQuality. De unieke en rijke smaak van dit vlees zul jij niet snel vergeten. Of je nu een heerlijke bizon bavette, ribeye, of een andere bizonvleesspecialiteit wilt proberen, bij BBQuality vind je altijd wat je zoekt! Bestel vandaag nog en ervaar het verschil.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?