DIY dunchen: 3 x recepten voor een dunch bij jou thuis

Alle foodies opgelet! Dunchen is een van de foodtrends van 2022 en helemaal hot. Dunchen, wat??? Ja, je leest het goed. ‘Dunchen’ is een samenvoeging van dineren en lunchen. Ook wel ‘linner’ genoemd. Vanwege het vroege sluiten van de horeca is deze foodtrend ontstaan. Opeens konden we nog maar tafelen tot 17.00 uur en dat maakte de horecaondernemers creatief. Zo ontstond ‘de dunch’. Inmiddels wordt de trend ook massaal thuis voortgezet. Vanaf een uurtje of 15.00 uur is het aanschuiven geblazen en tafelen maar. Zelf een dunch organiseren? Hieronder vind je 3 heerlijke recepten voor een dunch bij jou thuis.

Eat your dinner at lunch

De term ‘brunchen’ kennen we allemaal. Je slaapt een keer uit en voor je het weet is het 11.00 uur. Tijd voor een brunch: ontbijt en lunch ineen. Datzelfde geldt voor dunchen; je stelt de lunch uit en vervroegt het diner. Dunchen start tussen 15.00-17.00 uur. Het is zo’n tijdstip waarop je los kunt gaan, dus denk vooral groots: koude gerechten, warme gerechten, een 3-gangenmenu. Uiteraard geserveerd met een goed biertje of bijpassende wijn. Zet de tafel vooral lekker vol, want dunchen is het nieuwe dineren.

DIY Dunch

Met het openen, sluiten, openen en opnieuw sluiten van de horeca, wordt deze nieuwste foodtrend ook massaal thuis doorgezet. Zo creëren we onze eigen dunch met vrienden, familie of gewoon gezellig met een paar huisgenoten. Want dat lange tafelen op de vroege middag, daar kunnen we wel aan wennen. Stop een uurtje eerder met werken of maak optimaal gebruik van je vrije dag en aanschuiven maar voor die dunch. Ook wij dagen je uit deze foodtrend verder thuis voort te zetten. Inspiratie nodig voor een DIY dunch? Hieronder vind je de lekkerste BBQuality recepten voor een dunch bij jou thuis, uiteraard met een lekker stukkie vlees of vis:

1. Aziatische Surf en Turf met ossenhaaspuntjes

Call it a match made in heaven: garnalen en ossenhaas. Ben je toevallig ook nog dol op de Aziatische keuken? Dan is dit recept je op het lijf geschreven. Het recept is gemakkelijk te bereiden en binnen no time zet je een heerlijk gerecht op tafel. Ook als je geen keukenprins bent. Het gerecht wordt geserveerd met noodles, sojaboontjes en wat zeewier. Shop de ossenhaaspuntjes en grote garnalen bij ons in de webshop of kom gezellig langs.

2. Cubaanse kalfsgehaktballen met salsa macha en ingelegde appel

Ben je van plan om verschillende gangen te serveren tijdens de dunch? Wij zeggen doen. Dit recept met Cubaanse kalfsgehaktballen is om je vingers bij af te likken. Het vraagt om wat werk en de nodige kooktechnieken maar ach, wat moet je anders tijdens zo’n saaie lockdown-dag. De verschillende structuren, intense en zachte smaken zorgen ervoor dat dit recept van alles wat heeft. Serveer het met een heerlijke Jan Jajum Gin tonic en het feest kan beginnen. Heel handig: onderaan de pagina vind je een instructievideo. O, en ook het gin tonic recept.

3. Boeuf Stroganoff

Daar zijn ze weer, de ossenhaaspuntjes. Deze keer verwerkt in een vleesgerecht uit de Russische keuken: boeuf stroganoff. Er gaat niets boven een heerlijke stroganoff en we zijn het er vast allemaal over eens dat je de lekkerste gewoon zelf maakt. Een dunch geeft je de kans om je uit te sloven. Boodschappen inslaan en aan de slag met dit stroganoff recept. Serveer het met een portie rijst of afgebakken brood. Smakelijk!