Aziatische Surf en Turf met ossenhaaspuntjes recept

Aziatische surf&turf met ossenhaaspuntjes recept

Aziatische Surf en Turf met ossenhaaspuntjes recept

Surf & Turf, een gerecht waar vis en vlees gecombineerd wordt. In dit makkelijke recept gebruiken we malse ossenhaaspuntjes en grote garnalen met Aziatische smaken. 

Ingrediënten

  • 250 gram ossenhaaspuntjes
  • 250 gram grote garnalen
  • 25 gram zeewier (voorverpakt)
  • 100 gram edamame sojabonen
  • 200 gram rijstnoodles
  • Gemalen zeezout
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk bosui
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Wokolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 á 2 eetlepels Furikake kruiden (te koop bij de Toko)
  • 0,5 theelepel wasabi (of meer)

Marinade

  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 teen knoflook geperst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • halve theelepel uipoeder
  • (van de rode peper een paar ringen fijn gesneden)

Voorbereiding

Meng de ingrediënten van de marinade in een schaal en voeg de ossenhaaspuntjes er aan toe. Laat dit een in een afgedekte schaal een paar uur marineren in de koelkast.

Bereiding

Zorg dat je 2 passende pannen kokend water met een snuf zout op je hittebron hebt staan. 1 voor de rijstnoedels en 1 voor de sojabonen. Kook ze beide 3 minuten. Voor de sojabonen mag het eventueel ook een steelpan zijn.

Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder de zaadjes. Meng de mayonaise met wasabi en maak deze zo heet als je wil. Snijd het groen van de bos-ui in dunne schuine ringen.

Zet 2 bakpannen op je hittebron en laat de olie heet worden. Bak in de ene de garnalen en in de andere de gemarineerde ossenhaaspuntjes mooi bruin. Niet te lang, rood/medium is het lekkerste. Kook ondertussen de rijstnoedels (volgens de aanwijzingen op de verpakking), let op niet te gaar want dan gaat het plakken.

Kook de bonen 3 minuten in kokend water.

Wanneer de garnalen gaar zijn, strooi er dan lekker wat Furikake overheen. Wanneer je dit voor het bakken doet heb je kans dat het verbrand en dat is echt niet lekker.

Serveren maar!

Leg als eerste de gekookte rijstnoedels op een schaal, vervolgens de ossenhaaspuntjes en de garnalen. Je kunt eventueel het wit van de bosui in ringen snijden en meebakken met de ossenhaaspuntjes. Leg op de garnalen wat zeewier en een toefje wasabi-mayo. Op de ossenhaaspuntjes wat sesamzaadjes en rode peper ringen. Maal een beetje zout over de ossenhaaspuntjes. Als laatste de warme sojabonen erbij, een paar schijfjes limoen en strooi de gesneden bosui er overheen. Serveer vervolgens direct.

Lekker om er apart bij te serveren: wat wasabi, soyasaus en de Furikake (lekker door de noodles).

Smakelijk eten !!

Maak je dit Aziatische Surf en Turf met ossenhaaspuntjes recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.