Japans Wagyu

Wagyu entrecote A4 Japans (Full Blood) | BBQuality

De tip van Claus

 

“Luister naar je klanten”

Als slager en ik denk als elke ondernemer sta je nooit stil. Het zou soms wel eens lekker zijn als het kon. Alleen komt dit zelden voor. En dat maakt ons werk van de andere kant ook weer heel dynamisch.

Zo blijven wij bijvoorbeeld ook altijd bezig met “nieuwe” stukken vlees. Andere rassen. Nieuwe trends, marinades of kruiden en dat moet allemaal geproefd worden. Niet voor niks dat we alle deuren in het nieuwe pand ook hebben laten verbreden ;). Nee gelukkig valt het nog mee maar dat is natuurlijk weer één van de voordelen van ons mooie vak.

Het mooie van onze shop is ook dat we veel contact hebben met onze klanten. We lezen echt elke recensie en nemen elke klacht serieus. Gelukkig krijgen we die zelden maar we lossen het altijd op. We willen alleen maar tevreden klanten.

En zo was er ook de vraag naar echt Japans Wagyu vlees. Een tijd terug schreef ik dat we alleen maar producten zouden toevoegen die we zelf een meerwaarde vinden. En ook passen bij de toegankelijkheid van onze shop. Ons doel is nog steeds om mensen te laten ervaren wat lekker vlees is. En ook dat dat niet per definitie heel duur hoeft te zijn.

Maar soms is het wel heel duur ;). De vraag naar het echte Japanse Wagyu vlees was best wel aanwezig onder onze klanten. En moet je ze dan doorsturen naar een concurrent? Daar moesten we even over nadenken. Want past dit bij de filosofie van BBQuality? We vinden het belangrijk dat we bij onszelf blijven en weten waarom we deze webshop zijn gestart. En dat is natuurlijk ook altijd een beetje de balans zoeken tussen idealisme en realisme. Vandaar deze vraag naar onszelf toe.

Hoe gaan wij daarmee om?

Ik geef je graag een kijkje hoe wij ons assortiment samenstellen en wat voor ons de doorslag geeft om wel of niet met iets in zee te gaan.

We beginnen om te kijken naar het Dierenwelzijn.

Al is er bijvoorbeeld nog zoveel vraag naar Plofkip. Dat past gewoon niet bij waar wij voor staan.

Dus onderzochten we hoe er met deze runderen wordt omgegaan.

En na onderzoek bij onze leverancier van het Japanse Wagyu is dat echt heel goed. Het vlees is natuurlijk extreem duur dus ze kunnen het zich ook niet permitteren dat de dieren stress krijgen. Vandaar dat ze soms letterlijk in de watten gelegd worden.

Het volgende criterium zijn de smaak en kwaliteit van het vlees.

En dat is wel echt heel bijzonder. Ze noemen het niet voor niks de Rolls Royce onder het vlees. Alleen je moet er wel van houden, want het vlees is gewoon extreem vet.

Maar iedereen weet zo ondertussen dat dat voor een enorme smaakexplosie zorgt. Het smelt letterlijk op je tong.

Prijs

De prijs is hoog. Een stuk hoger dan de rest van ons vlees. Daarentegen is de kwaliteit is ook uitzonderlijk en exclusief.

Als de vraag er is onder onze klanten en het past bij waar wij voor staan. Dan is het zeker een aanvulling op ons assortiment. En het is toch ook heerlijk om jezelf af en toe eens te verwennen met net een duurder wijntje of een iets te duur kledingstuk. Dan mag dat toch ook zeker met een heerlijk stukje vlees!

Voor mij ook weer een goede les geweest door altijd naar je klanten te luisteren. Niet te snel een deur dicht te gooien. Maar wel altijd bij jezelf blijven!

Claus

BBQuality