Beef Wellington BBQ recept

Beef Wellington recept | BBQuality

Deze Beef Wellington kant en klaar is werkelijk waanzinnig! Voor deze kant en klare Beef Wellington gebruiken we het meeste malse stuk (centre cut) van de Ierse Angus runderhazen. Doordat we juist dit stuk gebruiken is de Beef Wellington overal even dik is en dat zorgt voor een perfecte garing. De runderhaas is omwikkeld met een mix van champignons, een heerlijke kruidenolie en een zachte coburgerham. Deze combinatie wordt perfect aangevuld door het zachte, smaakvolle laagje deeg dat we er met uiterste zorgvuldigheid met de hand omheen hebben gerold.

Wil je deze op de BBQ bereiden, dan hebben we hier de bereidingswijze. Lees hier ons Beef Wellington BBQ recept.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Kamado of hete lucht oven
  • Bakpapier
  • Pizzasteen (voor in de kamado) of bakplaat (voor in de oven)
  • Pizzaschep
  • Bakkwast
  • Kerntemperatuurmeter
  • Kartelmes
  • Koksmes

Bij gebruik van een kamado is in dit recept een large kamado gebruikt, om de Beef Wellington binnen de rand van de pizzasteen(38cm) te houden.

Voorbereiding

De Beef Wellington is vers ingevroren, deze heeft ongeveer 24 uur tot 32 uur de tijd nodig in de koelkast op een schaal te ontdooien.

Wanneer deze ontdooid is, is het niet nodig om op kamertemperatuur te brengen. Zelfs beter van niet, zo blijft de Beef Wellington mooi stevig.

We gaan de Beef Wellington indirect garen op de kamado, de temperatuur in de kamado brengen we naar 210°-220°Celsius. Dit is warmer dan in de hete luchtoven, waar we een temperatuur van 200°Celsius aanhouden. Het verschil zit in stilstaande warme lucht of dat de warme lucht door middel van een ventilator door de oven wordt geblazen.

Wanneer de kamado op temperatuur is, leggen we de Beef Wellington voorzichtig op bakpapier. Indien nodig knip je het bakpapier rondom een stukje af, zodat deze ruim binnen de pizzasteen valt.

Klop de eidooier los en smeer de Beef Wellington in met de bakkwast voor een mooie korst.

Bereiding

Leg de Beef Wellington met de pizzaschep op de (geen hete) pizzasteen.

Steek de kerntemperatuurmeter in het midden van de Beef Wellington. We garen de Beef Wellington tot maximaal 45° Celsius in de kern. Een tip is om bij 40° Celsius even op meerdere plaatsen te meten, zodat je zeker weet dat je de Beef Wellington bij de juiste kerntemperatuur eraf haalt.

Je zou zeggen 45°, dat is rood, maar aangezien de ossenhaas goed ingepakt is, gaart deze tijdens het 5 minuten rusten nog door. Uiteindelijk is de Beef Wellington dan mooi medium.

Ik weet dat je tijdens de bereiding nieuwsgierig wordt, maar ga niet spieken door de kamado te openen. Kijk dan door de margrietschijf aan de bovenzijde van de deksel. Er gaat anders veel warmte verloren, wat ten koste kan zijn van de mooie korst.

Als de kerntemperatuur is bereikt, haal je deze met de pizzaschep van de pizzasteen en laat je deze 5 minuten rusten.

Wanneer je de Beef Wellington aan gaat snijden, gebruik dan eerst een scherp kartelmes voor het eerste stukje door het deeg. Gebruik dan vervolgens een scherp koksmes om door het mega malse vlees te snijden. Snij mooie plakken en serveer direct.

Bij een Beef Wellington zijn verschillende aardappelgerechten lekker, zoals bijvoorbeeld aardappelgratin, gebakken aardappeltjes met rozemarijn of geroosterde zoete aardappel.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit Beef Wellington BBQ recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.