Mooie stukken vlees, netjes en gekoeld verpakt ontvangen!Nils – Breda
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Borreltijd met chorizoworst recept

Borreltijd met chorizoworst recept | BBQuality

Inleiding

Chorizoworst, een smaakmaker en heerlijk om te snacken. Wat dacht je van nacho’s tortillachips met sjalot-ui, geraspte kaas en natuurlijk chorizoworst. Of geroosterde ciabatta met tomatensalsa en chorizoworst. Zo simpel en snel en mega lekker voor bij de borrel. Ben je klaar voor een borreltijd met chorizoworst recept?

Nacho’s

  • 2 chorizo worsten
  • 2 zakjes tortilla chips
  • 2 sjalot-ui in ringen
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 60 gram geraspte kaas

Chorizo tomatensalsa

  • 3 chorizo worsten
  • 0,5 gesnipperde sjalot-ui
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram geroosterde paprika (uit pot)
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Ciabatta brood in plakjes gesneden

Benodigdheden

  • 2 skillets of
  • 1 bakpan en ovenschaal

Bereiding nacho’s

Zet de oven op 180° Celsius met grillen, om de kaas te gratineren.

We beginnen met het bakken van de chorizoworsten. Hierna de ringen sjalot-ui. Doe in een skillet of ovenschaal de tortillachips met daarop in plakken gesneden chorizoworst. Leg er nu een paar in vieren gesneden cherrytomaten overheen en maakt het af met de gebakken sjalot-ui. Strooi er als laatste wat geraspte kaas overheen en zet de schaal of skillet in de oven. Zet ze voor een minuut of 8 in de oven, zodat ze een mooi kleurtje krijgen.

Let op dat de kaas of tortillachips niet zwart worden.

Haal de schaal of skillet uit de oven en verdeel wat crème fraîche en sweet chilisaus over de nacho’s heen.

Serveer de schaal nu direct.

Bereiding chorizo tomatensalsa

Snijd de cherrytomaatjes door vieren, snipper een half sjalot-uitje en doe dit samen in een schaal. Snijd de geroosterde paprika in blokjes en voeg  dit samen met de fijngesneden basilicum en een scheut olijfolie toe aan de schaal. Roer het nu goed door elkaar en breng wanneer nodig op smaak met wat peper en zout.

Snijd de ciabatta in plakken en rooster deze in de oven of BBQ bij 180° Celsius. Bak tevens de chorizo worsten rustig warm, ze zijn al gaar. Snijd ze als ze warm zijn in plakken.

Een lekker geroosterde ciabatta met plakjes chorizo worst met een frisse tomatensalsa.

Serveer deze ook direct.

Borrelen maar!

Je hebt zo in no time een heerlijke borrelplank of tafel staan die erg goed combineert met jouw favoriete borrel!

Maak je mijn borreltijd met chorizo recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 00:05u
Bereidingstijd 00:20u
Aantal personen 4 personen
Chorizo worsten
5 stuks (per 5 verpakt)
Sjalot ui
3 stuks
Geraspte kaas
60 gram
Creme fraîche
1 á 2 eetlepels
Sweet Chillisaus
1 á 2 eetlepels
Tortilla chips
2 zakjes
Cherrytomaten
150 gram
Ciabatta brood
1 stuk
Basilicum
4 blaadjes
Geroosterde paprika (pot)
50 gram
Olijfolie
Peper en zout