Broodje beenham recept

Broodje beenham recept | Lindy | BBQuality

Inleiding

Een broodje beenham – wie kent het niet? Simpel, vertrouwd en vooral heel lekker. Toch deel ik dit recept met je, want deze versie is nét even anders en absoluut het proberen waard.

Het is makkelijk te maken, vraagt weinig aandacht en is ideaal voor grotere groepen. Maar ook als je het voor vier personen maakt, houd je waarschijnlijk wat over. Perfect voor een snelle lunch later in de week, of om in blokjes te snijden voor een ovenschotel met witlof.

Beenham wordt vaak rond de feestdagen geserveerd, maar wat mij betreft kan dit net zo goed doordeweeks. Ik geef de ham een glazuurlaag van onder andere mosterd en honing, en warm hem rustig op volgens de low & slow methode. Zo blijft hij heerlijk sappig.

Lindy serveert hem op een volkoren broodje met een frisse salade erbij. Lekker, voedzaam en verrassend makkelijk.

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding in 4 stappen

1. Glazuur maken

Meng 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels pork rub tot een gladde glaze. Smeer de beenham rondom goed in met dit mengsel voor een smaakvolle, kleverige korst.

2. Low & slow

Leg de beenham in een gietijzer pan of ovenschaal. Zet deze vervolgens in een voorverwarmde oven of BBQ met een temperatuur van 120 graden Celsius. 

3. Afdekken

Voeg eventueel een klein scheutje water toe aan de pan of ovenschaal om te voorkomen dat de beenham uitdroogt. Dek goed af en laat de ham vervolgens ongeveer 120 minuten langzaam garen op lage temperatuur.

4. Broodje bouwen!

Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de beenham in plakjes, zo dik als jij lekker vindt. Beleg de broodjes royaal met de ham, voeg een saus naar keuze toe en maak het af met je favoriete toppings.

Serveren

Serveer de belegde broodje met een heerlijke, frisse salade naar keuze! Eet smakelijk.

Heb jij dit broodje beenham recept gemaakt? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!