Broodje Jalapeno Cheddar worst met zuurkool in knoflookmayonaise

Introductie

Deze keer een leuke variant op een broodje worst. We gebruiken hiervoor niet zomaar een worst maar een Jalapeno Cheddar worst. Dit is een worst van puur rundergehakt met Jalapeno (pittige Mexicaanse peper) en Cheddar kaas. Dus een pittige worst maar niet te en een lekker zoutje van kaas. De kaas is niet geraspt maar zijn mooie blokjes zodat je af en toe een lekkere hap kaas proeft.

We beginnen met het bakken van de worst. Doe een hoeveelheid olie of boter in de pan en zodra deze heet genoeg is leg je de worsten in de pan. Bak ze mooi bruin aan alle kanten en zodra dit bereikt is laat je de worst zachtjes garen met de deksel op de pan en het vuur op de laagste stand.

Salade

Schep 2 eetlepels mayonaise is een kom. Pel de tenen knoflook en pers ze met een knoflookpers in de mayonaise. Voeg een halve eetlepel olijfolie toe. Daarna nog een beetje peper en zout erbij zodat de smaken in balans zijn.

Doe de zuurkool in een schaal en meng er de knoflookmayonaise doorheen. Vind je hem nog te zuur dan zou e er een beetje suiker bij kunnen doen.

Het broodje

Het lekkerst is om hiervoor een afbakbroodje te nemen. Hol deze uit met een broodmes zodat er een worst en nog wat salade bij kan. Zodra je dat hebt gedaan bak je hem af in de oven zoals op de verpakking staat beschreven.

De worsten zijn na 15 a 20 minuten klaar. Omdat het rundvlees is mogen ze zelfs nog een beetje rood zijn van binnen.

Schep een beetje salade in het broodje. Leg één Jalapeno Cheddar worst daarin en schep daarna nog wat salade over de worst. En dan is je broodje klaar. Een heerlijk pittig broodje met een bijzondere salade voor de speciale bite. Eet smakelijk!