Broodje Pulled Beef

Pulled Beef klaar 02

Broodje Pulled Beef (2 personen)

Een keer wat anders en zeker niet minder smaakvol dan pulled pork is pulled beef. Langzaam gegaard rundvlees met een lekkere bark (korst). Het heeft even tijd nodig maar dan heb je ook echt iets anders. De onmiskenbare smaak van rundvlees maar dan niet gestoofd. Zeker het proberen waard!

Kruiden van het vlees

Doe de korianderkorrels en het venkelzaad in een vijzel en kneus het redelijk fijn. Het is lekker als je nog een beetje structuur over houdt. Dit proef je duidelijk terug bij de bark.

Pulled Beef Ingredienten | BBQuality

Smeer het vlees in met de  grove mosterd en strooi  er daarna de rub overheen. Zorg dat de rub er aan alle kanten goed op zit.

Pulled Beef ingerubt | BBQuality

BBQen van de bulled beef

Stel je BBQ in op indirect grillen en houdt een temperatuur aan van zo'n 110 a 120 graden. Leg het vlees op het rooster en het is klaar bij een kerntemperatuur van zo'n 92 graden. Dit zal zeker zo'n 8 uur duren dus neem de tijd!

Pulled Beef op de Q | BBQuality


BBQ saus 

Meng de tomatenketchup, rode wijn azijn en de bruine basterdsuiker tot een gladde saus. Deze voeg je aan het vlees toe als deze klaar is en gepulled. Begin voorzichtig en gooi er niet meteen alles op. Doe dit naar smaak.

Salade

De salade houden we deze keer simpel maar daardoor ook wel weer extra gezond! Rasp de courgette grof en klaar is kees. Courgette is rauw erg lekker en geeft een mooie zoete tegenhanger aan de gekruide pulled Beef.

Smullen maar!

Snij je broodje open, beleg het eerst met de geraspte courgette en voeg daarna de pulled Beef toe met de bbq saus. Eet smakelijk!

Pulled Beef klaar 02 | BBQuality