Caramba!

Introductie Caramba

Hou je van pittig of van mild? Dit lunchgerecht kan je zelf helemaal sturen naar je eigen smaak omdat bijna elke supermarkt wel diverse salsa’s heeft staan in de normaal, medium en pittige versie. Zo kan je de caramba heel eenvoudig ook een pittige EN minder pittige versie maken om zo alle eters te plezieren.

De voorbereiding

We starten met de voorbereiding van de caramba. Kook de rijst in ruim water een paar minuten korter dan wat er op de verpakking vermeld staat. Mix het varkensgehakt met de kruiden en bak het gehakt rul in een koekenpan of skillet.

Bereiding Caramba

Verwarm de BBQ voor naar 180°C en indirect gebruik. Verdeel het gehakt in 4 porties en verdeel alvast de salsa in 6 porties.

Verdeel de rijst over de twee schaaltjes en druk deze een beetje aan. Verdeel hier een portie salsa overheen gevolgd door een portie gehakt. Gebruik wat nachochips om een opstaande rand in het bakje te maken door deze rechtop langs de rand te plaatsen. Verdeel over het gehakt weer een portie salsa gevolgd door het gehakt. Eindig met een laag salsa waarover je rijkelijk geraspte kaas strooit.

Zet de tapasschaaltjes in de BBQ weg van het vuur, sluit het deksel en laat deze een half uurtje hierin staan.

Serveer de caramba met extra nacho chips om te scheppen in plaats van mes en vork.

In beeld..