Dino-Drumstick

Dino drumstick fazant recept | BBQuality

Introductie

Hertenvlees kenmerkt zich door zijn donkerrode kleur van het vlees. De smaak van het vlees wordt vaak omschreven als vol en kruidig. Deze smaak dankt het hert aan zijn uitgebreide menu van grassen, kruiden, zaden, nootjes enzovoort. Daarom past deze hertenrugfilet ook heerlijk bij een uitgebreid kerstmenu met vrienden of de hele familie. Lekker genieten van een edel stukje vlees tijdens de koude winterdagen!

De voorbereiding

Pekelen

Zet een pan met 750 ml water op het vuur en voeg het zout, kristalsuiker en laurierblaadjes toe. Kneus de jeneverbessen onder de platte kant van een keukenmes en voeg deze ook toe. Breng het water aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.


Giet de hete basis pekel in een grote (warmte bestendige) bak waar de fazant ook in past (nog niet er in doen) en vul dit af met water tot je twee liter pekel hebt. Laat dit verder afkoelen tot kamertemperatuur.


Doe de fazant in de pekel en zet dit voor 4 uur in de koelkast. Na 4 uur haal je de fazant uit de pekel, dep je de fazant goed droog en leg deze op een rekje in de koelkast voor 12 uur om het goed te laten drogen.

Bereiding van de Dino-Drumstick

Snij de poten bij het gewricht los van de fazant en wrijf deze goed in met olie (ook onder het vel) en kruid deze daarna met je rub naar keuzen (wederom ook onder het vel). Pak het onderste gedeelte van de poten in met aluminium folie. Leg deze afgedekt nu op kamertemperatuur weg terwijl je de BBQ voorbereid om op 140°C indirect te garen. Leg de boten indirect op de BBQ (weg van de kolen) en gaar deze langzaam naar een kerntemperatuur van 60°C. Als de poten deze temperatuur bereikt hebben leg je de poten op een bord onder aluminium folie terwijl je de BBQ “vol open” zet om de temperatuur omhoog te krijgen.


Als de BBQ lekker staat de gloeien grill je de poten (waarvan het onderste gedeelte nog steeds ingepakt is met aluminium folie) ongeveer een minuut op 2 a 3 per kant af.


Serveer de poot op een langwerpig bord of plank en smakelijk eten! (oh sta er niet vreemd van de te kijken als sommige eters misschien in eerste instantie wat terughoudend reageren)

Tijd om jouw gasten te verrassen met de Dino-Drumstick!