Eendenbout in honing marinade langzaam gegaard op de BBQ

eendenbout_op_de_bbq

Introductie

Een kippenbout zie je vaker voorbij komen op de bbq, maar een eendenbout helaas niet. Wij maakten twee heerlijke eendenbouten klaar op de bbq. Laat je dus niet afschrikken en probeer het gewoon eens, want het zal je zeker goed bevallen! Een eendenbout heeft bovendien een mooie vette huid en blijft dus lekker sappig tijdens de bereiding. Wij hebben hem ten eerste lekker een nachtje laten marineren in een mooie honing marinade om hem vervolgens lekker op de barbecue langzaam te laten garen.

De honingmarinade

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel knoflook azijn
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel maizena
  • 2 theelepels water

Meng deze ingrediënten eerst goed door elkaar en smeer de eendenbouten hier vervolgens goed mee in. Wij hebben de eendenbouten ook een dag in de koelkast laten marineren.

Bereiding eendenbouten in honing marinade op de bbq

Steek je barbecue aan en laat hem op ongeveer 120 graden komen. Leg dan even kort de eendenbouten direct boven het vuur op de vetkant om even een bruin tintje aan de huid te geven. Vervolgens leg je de eendenbouten op de indirecte zijde van de bbq en laat ze daar langzaam garen gedurende 1,5 uur. De eendenbouten worden niet droog aangezien de huid eromheen erg vet is en het vlees sappig houdt.

Na 1,5 uur pak je de eendenbouten even in in aluminium folie. De overgebleven marinade kun je tenslotte hierbij doen om de smaak nog beter in te laten trekken. Laat vervolgens ook de eendenbouten nog eens een uur op de indirecte zijde garen.

Na nog een uur garing in de folie haal je de eendenbouten uit de folie en leg je ze vervolgens weer indirect op de bbq. Smeer daarna de bouten in met een lekkere zoete smokey bbq saus en laat hem vervolgens nog eens een klein uurtje liggen op de indirecte zijde.

Aan tafel!

Het vlees valt als het goed is bijna van het bot af en zowel de marinade als de zoete bbq saus hebben hun werk gedaan.

Eet smakelijk!

Paul & Claus