En papillote met kabeljauwfilet recept

En papillote kabeljauwfilet MSC recept | BBQuality

En papillote met kabeljauwfilet recept

En papillote

Een klassieker, heerlijke kabeljauwfilet ingepakt met groentes en kruiden die zorgen voor heerlijke aroma's. De groentes die erbij zitten zijn onder andere venkel, rode paprika, rode ui en bosui. Vooraf in een zeef gedaan en vervolgens rechtstreeks gegrild op de kooltjes. Verder zitten in het pakketje citroen, dille, olijfolie, boter, peper en zeezout. Vouw het pakketje goed dicht en garen maar!

Als je het pakketje dan openmaakt, dan komen de heerlijke geuren van de ingrediënten tegemoet.

Voor dit gerecht heb ik MSC Kabeljauwfilet gebruikt, die wordt gesneden uit IJslandse kabeljauw. Deze kabeljauw wordt duurzaam gevangen en is verkrijgbaar bij BBQuality - Jouw online slagerij.


Ingrediënten:

  • 3 takjes dille
  • 0,5 citroen
  • 2 klontjes roomboter
  • gemalen peper en zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden:

  • BBQ
  • bolzeef (denk erom deze gaat verkleuren in de kolen)
  • 1 vel bakpapier
  • Snijplank en koksmes

Bereiding

Maak de groente schoon en snijd de paprika, venkel, rode ui en bospeen in repen.

Steek de BBQ aan en wanneer de kolen heet zijn doe je de schuiven dicht van de BBQ. De kolen moeten licht gloeien. Pak nu een bolzeef. Gebruik een oude want deze gaat verkleuren. Na deze bereiding ga je dit vaker doen, want het geeft de groente een heerlijke smaak.

Meng de groente met een scheut olijfolie en rooster de groente in de bolzeef op de kooltjes. Gooi de groent af en toe om, om verbranden te voorkomen. Na ongeveer 5 á 7 minuten is de groente mooi gekleurd. Maal er nu wat zeezout overheen.

Pak een stuk bakpapier en wrijf wat boter over het gedeelte waar de vis komt te liggen. Leg de 2 kabeljauwfilets op het bakpapier waar de boter zich bevind. Breng vervolgens op smaak met peper en zeezout. Verdeel daarna de groente over de kabeljauw. Leg er als laatste 2 klontjes boter, een schijf citroen en wat dille toppen bovenop. 

Maak het pakket dicht door de rand sluitend dicht te vouwen.

Garen

Het garen kun je in je BBQ met deksel doen. Doe dit dan met een indirecte opstelling, bij een dome temeratuur van 200°Celsius. Dit doe je dan voor ongeveer 30 minuten. Het kan ook in een voorverwarmde heteluchtoven bij 200°Celsius, Dit zal dan ongeveer 20 á 25 minuten duren. Wanneer je kiest voor een garing in de BBQ, dan raad ik je aan om deze op een pizzasteen te doen. Zo voorkom je de kans op verbranden.

Een geurig pakketje

Na ongeveer 20 á 25 minuten is de kabeljauwfilet gaar gestoomd in eigen vocht samen met de boter en de geroosterde groente. Dit geeft werkelijk waar een heerlijke geur wanneer je het pakketje openmaakt. Serveer de vis samen met gekookte Basmati rijst.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit kabeljauwfilet recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.