Erwtensoep recept, dikke snert

Erwtensoep varkenshiel recept | BBQuality

Inleiding

Een goed gevulde erwtensoep, wie lust dat nou niet? Dit erwtensoep recept is er ééntje om te onthouden. Een heerlijke soep die je kan blijven eten!

Bereiding

Pak de varkenshiel uit de koelkast en snijd met een scherp mes het zwoerd eraf.

Breng in 3 liter water, in een grote pan (5 liter),  de varkenshiel, spekblokjes, laurierblad, klein gesneden knoflook en 2 groente bouillonblokjes aan de kook. Schep het schuim wat aan het oppervlak komt weg met een schuimspaan en voeg de afgespoelde spliterwten toe.

Laat het ca. 2 uur zachtjes koken zodat de varkenshiel en de spliterwten kunnen garen.

Snijd ondertussen de wortel, ui, knolselderij, prei in kleine blokjes of stukjes van 4-5 mm groot. Snijd de blaadjes van de bladselderij fijn en doe alle gesneden groente in een bak en dek het af. De rookworst snijd je in dunne plakken, deze voeg je pas als laatst aan de erwtensoep toe.


Afmaken

Haal de varkenshiel na 2 uur uit de pan en pluk al het vlees van het bot. Verwijder het overige vet, peesjes en snijd de stukken vlees wat kleiner.

Voeg de gesneden varkenshiel en groenten toe en kook nog 15-20 minuten zachtjes door. Voeg in de laatste minuten de rookworst toe. Indien gewenst kun je nog  op smaak brengen met peper en zout.

De voorkeur is om de erwtensoep een dag van te voren of in de ochtend te maken, zodat de soep lekker dik wordt na een keer afkoelen.

Roggebrood met katenspek mag zeker niet ontbreken bij zo'n heerlijk kom erwtensoep.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills

PS: Erwtensoep maak je nooit teveel, is er wat over kun je de rest gewoon in porties invriezen.