Gevulde lamskebab recept met feta en pistache

Inleiding
Op zoek naar een gerecht dat nét even anders is en boordevol smaak zit? Probeer dan deze lamskebab met feta en pistache. Het zachte, kruidige lamsgehakt krijgt een verrassende bite van de knapperige pistachenoten en een romige, ziltige twist door de feta. Een echte smaakexplosie!
Ingrediëntenlijst
- 500 gram lamsgehakt
- 200 gram feta
- 20 gram platte peterselie
- 20 gram gehakte pistache
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 2 eetlepels The Rub Kebab Spices
- 1 eetlepel biber salcasi
- ½ eetlepel sambal

Wat je ook nodig hebt...
- BBQ voor directe bereiding
- Rooster waar je de gevulde kebab tussen kunt klemmen
- Bakpapier
- Kom
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
BBQ voorbereiden
Steek de barbecue aan en verwarm hem tot 200 graden Celsius voor een directe bereiding. We gaan meteen voor die heerlijke grillsmaak!
Gehakt voorbereiden
Begin met het voorbereiden van het lamsgehakt. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in fijne blokjes. Snipper de ui en hak de platte peterselie fijn. Meng alles op de snijplank door elkaar. Leg daarna het lamsgehakt erbovenop en voeg de biber, sambal en rub toe.


Bereiding
Tijd om te vullen!
Meng alles met een scherp mes door elkaar door steeds te hakken, samen te voegen en opnieuw te hakken. Herhaal dit tot de groenten goed zijn opgenomen in het gehakt en alles fijn en gelijkmatig gemengd is. Verdeel het gehakt daarna in twee gelijke porties.
Leg de twee porties gehakt op bakpapier en druk ze uit tot twee even grote ovalen. Verdeel de feta over één van de ovalen, maar laat de randen vrij. Strooi er de gehakte pistachenoten overheen. Leg vervolgens de tweede ovaal erbovenop en druk de randen goed dicht, zodat de vulling erin blijft.


Grilltime
Plaats de kebab in een grillrooster als je die hebt. Heb je dat niet, dan kun je hem ook voorzichtig direct op het rooster leggen. Gril de kebab boven directe hitte, direct boven de kolen, tot de onderkant een mooie korst heeft. Draai hem daarna om en grill de andere kant goudbruin.


Serveren
Haal de kebab van de barbecue en laat hem even rusten. Serveer hem vervolgens met warm flatbread, frisse sumak-uitjes en je favoriete gegrilde groenten. Dat wordt smullen, eet smakelijk!
Maikel laat je graag het hele recept zien! Check BBQuality-TV
Maak je mijn gevulde kebab recept met feta en pistache en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

