Griekse Burger

Zet alle ingredie╠łnten klaar voor de Griekse burger. Hak daarna de verse munt en oregano fijn. Rasp vervolgens de sjalot fijn en verkruimel hierbij de feta. Voeg dan de fijngehakte munt en oregano toe samen met de knoflookpuree en het ei. Meng hierdoor het rundergehakt. Kneed dit ten slotte kort door.

De burgers maken

Draai van het gehaktmengsel 4 gelijke ballen circa 150 gram. Druk de bal plat tot en mooie burger. Hiervoor kan ook een hamburger pers gebruikt worden. Leg dan een stukje huishoudfolie in de pers waarop het gehakt komt. Leg hierop ook weer een stukje huishoudfolie waarna de burger geperst kan worden.

Druk in het midden van de Griekse burger een kuiltje met je duim, op deze manier garen de burgers gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de Griekse burgers minimaal 3 uur in de koelkast rusten voor een betere binding.

De BBQ

Bereid de barbecue voor met een directe zone met een temperatuur van 250 gr. C. Gebruik indien mogelijk een sear grate. Gaar de burgers kort indirect. Grill de Griekse burgers daarna direct boven het hete houtskool ca 3 minuten per kant. Draai de om en gaar ze tot een kerntemperatuur van 54 tot 58 gr. C.

Serveren van de Griekse burger

Rooster de pita broodjes op de barbecue . Serveer de Griekse burgers op warm pita broodje met daarop eigen gemaakte tzatziki. Leg hierop een schijfje komkommer daarop de gegrilde burger. Maak het af met een stukje feta, ui. Serveer er een heerlijke Griekse salade bij.