• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Guinness en Gorgonzola burger recept

Guinness en Gorgonzola burger recept | BBQuality

Inleiding

Bij Guinness bier denk ik al snel aan koudere temperaturen en een fantastische steak & cheese Guinness pie. Daarom was ik blij verrast met deze dry aged Guinness burgers. De Guinness maakt ze namelijk ongekend sappig en smaakvol. Het water loopt me in de mond bij het schrijven van dit Guinness en Gorgonzola burger recept! 

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 4 stuks dry aged Guinness burgers
  • 4 stuks hamburger broodjes (Albert Heijn)
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • Ijsbergsla
  • Gorgonzola picante
  • Plakjes augurk
  • Rode ui
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Naar smaak toevoegen

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het opensnijden van de hamburgerbroodjes. Snijd de rode ui zo dun mogelijk in halve ringen. Meng dit vervolgens met wat zeezout en de rode wijnazijn en zet het apart. Was de ijsbergsla en snijd het grof.

Leg alles apart, zodat je snel kan beginnen aan het bouwen van je burger zodra deze gegrild is.

BBQ

Grill de hamburgers op directe hitte op de barbecue en verhit de broodjes kort op je rooster tot ze mooi bruin zijn. De burgers kan je naar smaak bakken; doorbakken is zonde vind ik zelf en eet ze het liefst medium gebakken. Leg last minute de Gorgonzola erop en sluit de deksel van de barbecue nog even. Zo kan de kaas mooi smelten.

Serveren

Voorzie de broodjes van wat Saus.Guru Bigger Than Mack saus. Leg tot slot de zongedroogde tomaat, augurk, ijsbergsla en de rode ui erop, samen met je burger. Enjoy!

Heb je mijn Guinness en Gorgonzola burger recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.

comments comments

Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 4
  • Dry aged Guinness burger
    4 stuks
  • Hamburgerbroodjes
    4 stuks
  • Zongedroogde tomaten
    1 potje
  • Ijsbergsla
    1 krop
  • Gorgonzola pikant
  • Plakjes augurk
  • Rode ui
  • Rode wijnazijn
    2 eetlepels
  • Saus.Guru Bigger Than Mack
    Naar smaak
  • Maldon zeezout
    Naar smaak
Print dit recept