Hartburgers met ontbijtspekroosjes

Ik ga mezelf op Valentijnsdag eens van mijn romantische kant laten zien dit jaar. Geen hamburgers maar HARTburgers met ontbijtspekROOSJES staan op het menu deze Valentijnsdag!

Voorbereiding:

Ik heb van de augurk plakjes met een keukenschaar hartjes geknipt voor bij de burgers. De 3 gesneden uien heb ik bovendien even kort gebakken in een pannetje. Voor de cheeseburger variant heb ik vervolgens uit kaas een hart vorm geknipt.

Voor de burgers meng je het gehakt, de gesnipperde halve ui, het ei, de Italiaanse kruidenmix, een geperst teentje knoflook door elkaar heen. Ik voeg hier bovendien nog altijd een beschuitje aan toe zodat de burgers wat steviger worden.

Bereiding:

Rol je ontbijtspek op in de vorm van kleine roosjes en leg ze daarna op een ovenschaal.

Verwarm ten eerste de oven tot 200 graden en laat de roosjes 10 minuten in de oven staan tot ze lekker krokant zijn.

Maak normale burgers van het gehakt en maak hier vervolgens hartjes van.

Zorg dat de barbecue of in dit geval de grillpan goed heet is en schroei daarna de hartburgers aan beide kanten dicht. Op de barbecue leg je ze vervolgens op de indirecte zijde om verder te garen. In de grillpan zet je het vuur tenslotte laag.

Dien de burger op met een beetje sla, gesneden cherry tomaatjes, de gebakken uien de ontbijtspek roosjes en de augurken hartjes op een lekker afgebakken broodje. Met of zonder kaas.

Eventueel nog een lekkere bbq saus erbij en jouw Valentijnsdag kan niet meer stuk! Succes gegarandeerd!

Smakelijk en een fijne Valentijnsdag!