Iberico varkenswangen

De voorbereiding

Zet alle ingredie╠łnten klaar voor de Iberico varkenswangen. Mocht er nog een vlies op de varkenswangen zitten verwijder deze dan. Snijd daarna de varkenswangen in blokjes. Pel vervolgens de knoflookteen en de uien. Hak daarna de knoflook fijn, snijd de uien in halve ringen.

De BBQ/Pan

Maak de barbecue gereed op indirecte methode met een temperatuur van 100 gr. C. Laat gelijk de Dutch oven of de gietijzeren pan warm worden. Smelt daarna de roomboter in de Dutch oven, bak hierin de varkenswangen mooi bruin. Strooi vervolgens hierover het zeezout en de zwarte peper. Bak dit even mee. Schep het vlees ten slotte uit de Dutch oven en bewaar deze warm.

Stoven

Fruit de uien ringen in de Dutch oven, voeg na een paar minuten de knoflook toe zodat deze niet kan verbranden. Voeg de bruine basterd suiker toe, laat deze licht karamelliseren. Blus dit af met het Kasteelbier en voeg het vlees toe.

Smeer een kant van de bruine boterham in met de mosterd. Leg deze boterham met de besmeerde mosterd in de Dutch oven. Voeg de laurier, tijm en kruidnagel toe. Verwarm de stoofschotel tot deze gaat pruttelen.

De laatste loodjes

Breng de temperatuur van de barbecue naar 150 gr C. Verzet nu de Dutchoven zodat stoofschotel indirect kan door pruttelen. Voeg een handje appelhout rookhout / snippers toe en laat de Dutch oven of gietijzeren pan zonder deksel in een gesloten barbecue een 3 uur stoven. Roer de stoofschotel regelmatig een keer door. Als de Iberico varkenswangen mooi zacht zijn is de stoofschotel klaar om geserveerd te worden.

Serveer de Iberico varkenswagen samen met verse friet en gestoofde witlof.