In appelcider gestoofde verse worst

Dat je meer kunt doen met verse worsten op de barbecue. dan alleen grillen, laat ik jullie zien in dit recept: In appelcider gestoofde verse worst. Als worsten worden gestoofd op de barbecue, dan gebeurt dat in de meeste gevallen met bier. Maar wisten jullie, dat het met appelcider ook heel erg lekker is? Om dit gerecht te maken, heb ik gebruik gemaakt van een Dutch Oven en skillet. Deze zijn perfect om op je barbecue, of zoals ik gedaan heb op een Joystove te gebruiken.

 

Bereidingswijze

Snijdt vooraf je ui doormidden, en snij vervolgens de ui in partjes. Pel de knoflook, en kneus deze (die stoven we straks mee, en later halen we deze er weer uit). Verhit de DO boven je vuur, en bak hierin (op middelmatig vuur) in een klein beetje olie,je worsten rondom een bruin.

Als je worsten gereed zijn, haal je deze uit de DO, en hou je ze apart. Fruit dan de uien even aan tot ze wat zachter, en een beetje glazig zijn geworden, eventueel met nog een scheutje olie. Als de uien goed glazig zijn, kunnen de worsten terug in de DO, samen met de knoflook, laurier en takjes tijm.

Giet dan zoveel appelcider in de DO, dat dit ongeveer tot halverwege de worsten komt. Laat dit dan met de deksel op de DO voor ongeveer een half uurtje zachtjes stoven.

Na een half uurtje leg je de deksel half open op de pan, zodat er wat van het appelcider kan verdampen. Laat het nog voor een 20 - 30 minuten zachtjes stoven, zodat de smaak wat intenser zal worden. Breng de appelcider op smaak met wat peper en zout, haal vervolgens dan de DO van het vuur, en hou je deze even apart (zonder dat het te veel kan afkoelen).

Smelt een klontje boter in een skillet, en snij ondertussen de appel in vieren. Verwijder ook het klokhuis. Snij dan de appel in partjes (wigjes) van zo'n 1 cm dikte, en bak deze in de boter aan beide zijden, voor enkele minuten tot deze wat zachter zijn geworden. Ze mogen een beetje kleur hebben gekregen, maar nog wel een bite hebben. Als de appeltjes, beetgaar zijn, dan is het gereed om geserveerd te worden.

 

Het opdienen van de worsten

Dien de worsten op met wat van de appelcider saus, wat van de uien, en een paar partjes appel. Ook kun je ter garnering een takje tijm gebruiken.

Conclusie

Heerlijk! Het bier is voor mij wel even wennen. Oké, misschien komt het omdat ik niet zo veel met bier heb, ik houd niet zo van dat bittere. Dit vond ik echter zeker voor herhaling vatbaar!

Mac