Japans Wagyu A4 entrecote recept

Wagyu entrecote recept | BBQuality

Inleiding

De Wagyu die we bereiden is van 100% raszuiver Japans Wagyu, namelijk Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A4 met een BMS score van 7/8. Dit is werkelijk waar een fantastisch stuk vlees. Het is boterzacht en enorm vol van smaak. Lees hier mijn simpele, maar oh zo lekkere Japans Wagyu A4 entrecote recept.


Ingrediënten

Laat de Wagyu NIET op kamertemperatuur, zoals je gewend bent bij gewone rundersteaks, komen. Op het moment dat je het vlees in je handen hebt merk je al dat het direct begint te smelten als boter. Het vet heeft een zeer lage smelt temperatuur, het begint namelijk al te smelten bij een temperatuur van 29 graden Celsius. Hoe vetter het vlees, hoe sneller het smelt. Zorg dat de bakplaat heet is voordat je de Wagyu entrecote uit de koelkast haalt.

Bij voorkeur bak je de Wagyu entrecote op een bakring, teppanyaki plaat of een skillet met een dicht bakoppervlak. Door de hoeveelheid vet die je er uit bakt is het minder raadzaam om het vlees boven de kolen te bereiden.

Wagyu entrecote

Zorg dat de Wagyu entrecote op hoge temperatuur wordt gebakken en geef de Wagyu entrecote een mooie bruine korstvorming. Gaar de Wagyu tot 49°-50° kern, je zult merken dat dit iets langer duurt dan een normale entrecote. Laat de Wagyu entrecote een paar minuten rusten voor het serveren. Strooi wat sea salt flakes erover en dat is meer dan genoeg.

Een fantastisch smaak en mondgevoel. Door het hoge vet gehalte is een stukje van 100 á 150 gram per persoon ruim voldoende.

Smakelijk eten en geniet van deze unieke smaakbeleving!!!

Maak je dit Japans Wagyu A4 entrecote recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.