Kalfs spareribs op Indiase wijze

Kalfsspare ribs

Als je eens een keer iets anders wilt bereiden dan varkens spareribs, zijn kalfs spareribs een erg leuk alternatief. Ze zijn erg zacht en helemaal niet moeilijk te bereiden dus wil je een keer indruk maken op je gasten, ga voor deze.

Marinade maken

We beginnen met het maken van de Indiase marinade. Doe de chili pepers, kardemon peulen, koriander korrels en mosterdzaadjes in een vijzel. Maal alles goed fijn.

Voeg als alles fijn is de kruiden bij de yoghurt, samen met de garam massala, gerookte paprikapoeder en kaneelpoeder. Voeg daarna peper en zout toe en je marinade is klaar

Ontvliezen van de kalfsspare ribs

Nu gaan we aan de slag met de kalfsspare ribs. Om te beginnen halen we eerst het vlies van de onderkant van de spare rib. Dit is wat taaier en daardoor kunnen de kruiden er minder goed intrekken. 

Gebruik bijvoorbeeld de achterkant van een lepel en schuif het op het bot net onder het vlies. Als je voorzichtig een stukje los hebt gemaakt kun je het vlies er in één keer aftrekken.

Marineren

Als het vlies van de spare ribs is gehaald kan de marinade aangebracht worden. Smeer de spare ribs aan beide kanten ruimschoots in met de marinade en laat deze minimaal 4 uur intrekken. 

BBQen

Als de kalfsspare ribs even in de marinade hebben gestaan gaan ze op de bbq. We gaan ze indirect garen op 130 graden.

Na 3,5 uur zijn ze gaar en kan je aan tafel. Eet smakelijk!

Bekijk ook BBQuality TV!

Hoe bak ik spareribs op de BBQ?
BBQuality TV op Youtube