Kalfspicanha met persillade recept

Kalfspicanha persilade recept | BBQuality

Kalfspicanha, wat een heerlijk stuk vlees. Zacht, mals en niet te vet. Deze gaan we boven de hete kolen grillen en daarna bedruipen met een smaakvolle persillade, een kruidenmengsel van peterselie, knoflook, zeezout en olijfolie. Daarbij gegrilde en vervolgens gestoofde little gem met zongedroogde tomaat. Lees hier mijn kalfspicanha met persillade recept.

Ingrediënten

  • circa 900 gram kalfspicanha
  • Gemalen peper en zeezout
  • 100 milliliter olijfolie
  • 10 gram  gehakte verse peterselie
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 2 stuks little gem
  • 4 stukken zongedroogde tomaat

Benodigdheden

  • Grote spies, vleesvork die de rand van de BBQ kan overbruggen
  • Rotisserie kan natuurlijk ook
  • Passende skillet voor de little gem

Voorbereiding

Persillade

Het lekkerste is als de persillade een paar uur kan staan, zodat de smaken er goed intrekken. Oftewel in de ochtend maken en 's avonds verorberen is het lekkerste.

Hak de peterselie fijn en doe dit samen met de 4 geperste knoflooktenen en de 100 milliliter olijfolie in een kom. Meng dit goed door elkaar en voeg 4 slagen zeezout toe. Dek het vervolgens af en laat dit op het aanrecht staan. 

Kalfspicanha Brazilian style

De kalfspicanha gaan we op Braziliaanse stijl garen.We snijden de kalfspicanha in repen van 3 centimeter dik. Je begint met de brede kant naar de punt toe. Rijg deze aan de spies en rijg het laatste punt van de kalfspicanha in het midden eraan. Voor het eraan rijgen, vouw je de kalfspicanha een beetje dubbel, zodat deze stevig aan de spies zit.

Vervolgens maar je er peper en zeezout overheen. Laat de spies afgedekt op de snijplank liggen. Ondertussen steken we de BBQ met deksel aan. Een deksel is niet echt noodzakelijk.

Little gem

Little gem is een soort kropje sla die heel goed bij BBQ-gerechten past. De little gem halveren we in de lengte en we verwijderen de kern in de steel. Deze is een beetje bitter en het is lekkerder om deze er vooraf uit te snijden. Doe dit wel voorzichtig, zodat de krop niet uit elkaar valt. De stukjes zongedroogde tomaat snijden we in dunne repen.


Bereiding

Voordat we de kalfspicanha gaan roosteren op de grill, roosteren we eerst de little gem rondom. Doe deze vervolgens in een skillet met een scheut olijfolie, doe de zongedroogde tomaat erbij en strooi er als laatste een paar molenslagen zeezout overheen. Dek deze af en gaar deze even door op het rooster. Blijf er wel bij.

Haal de skillet eraf en houd de little gem afgedekt. Dan blijft deze warm. Hang vervolgens de spies met de kalfspicanha boven de gloeiende kolen en gaar deze tot 49° Celsius in de kern, met regelmatig omdraaien zodat deze gelijkmatig gaart en kleurt.

Laat een paar minuten rusten, als het nodig is dan kun je de groente nog wat opwarmen.

Trancheer de kalfspicanha in plakken, leg deze op de little gem en bedruip het met de persillade. De heerlijke geuren komen je tegemoet, dus ga snel aan tafel.

Wat hier heel goed bij past is pasta, bijvoorbeeld fijne tagliatelle. Je mengt wat persillade door de pasta, die deze heerlijk op smaak brengt. Je kan er eventueel ook nog wat gesneden zongedroogde tomaat doorheen mengen. Deze heb je toch.

Smakelijk eten !!!

Maak je dit kalfspicanha met persillade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.