Snel, correct en korte lijnen.Jules – Macharen
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Kapsalon Iberico ribfingers recept

Kapsalon Iberico ribfingers recept | BBQuality

Inleiding

De kapsalon, een gerecht dat ontstaan is in Rotterdam. Het wordt in vele shoarmazaken verkocht met shoarma of döner. Deze kapsalon is gemaakt met heerlijke Iberico ribfingers van BBQuality. Ik neem jullie mee in mijn Kapsalon Iberico ribfingers recept!

Ingrediëntenlijst

Iberico ribfingers

  • 500 gram Iberico ribfingers
  • 5 gram verse peterselie
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram geraspte smeltkaas
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer

Gekonfijte knoflook

  • 2 bollen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 blaadjes laurier
  • 0,3 liter olijfolie

Kruiden rub

  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen zeezout

Iberico ribfingers

Deze kapsalon kun je op 2 manieren maken. Volgens het recept, deze is uitgebreider en meer werk, of maak het makkelijk met shoarmakruiden en je favoriete knoflooksaus.

Bak zelf de friet of haal de friet. Als deze er maar is, of klaar is wanneer je de ribfingers gaat grillen.

Bereid de BBQ met deksel voor op indirect garen op 125° Celsius.

Meng de kruiden voor de rub goed door elkaar en strooi deze over de iberico ribfingers. Wrijf de kruiden goed over de ribfingers. Het kan zijn dat je wat rub overhoudt.

Leg de ribfingers op het rooster en gaar deze rustig in 1,5-2uur. Pak ze vervolgens even in voor de volgende stap met de ribfingers.

Gekonfijte knoflook

Maak de tenen los, zonder de schil van de teen zelf eraf te halen. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Doe de tenen knoflook, rode peper, peperkorrels, rozemarijn en laurier in een passende pan.

Schenk er net zoveel olijfolie bij totdat alles net onder staat. Verwarm alles totdat het net niet kookt en laat dit tot 30 minuten verhitten. Laat het vervolgens  afkoelen en schenk het in een schone uitgekookte weckpot. Je kunt deze gekonfijte tenen knoflook voor vele gerechten gebruiken.

Knoflooksaus

Pureer 3 teentjes gekonfijte knoflook en meng deze met de mayonaise en gehakte peterselie. Roer er 1 eetlepel water en een halve eetlepel olijfolie doorheen en breng op smaak met gemalen verse peper. Meng alles goed door elkaar en zet deze even afgedekt weg.

Geen gekonfijte knoflook? Pers dan 1 teen knoflook. Dit zal voldoende zijn gezien deze scherper is dan de gekonfijte teentjes.

Salade

Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes. De komkommer snijden we in hetzelfde formaat blokjes als van de tomaat.

De halve rode ui snijden we in dunne ringen.

Breng de tomaat en komkommer op smaak met een scheutje olijfolie, gemalen peper en zeezout.

Iberico ribfingers grillen

Wanneer de ribfingers ongeveer 1,5 uur rustig gegaard hebben, gaan we ze even grillen.  

Zet ook de oven aan op de grill-stand, om zo meteen de kaas te gratineren.

Stook de BBQ op voor direct grillen en grill de ribfingers rondom kort voor een mooi krokant korstje.

Vervolgens doe je de friet in een ovenschaal en leg je de ribfingers erop met de geraspte kaas. Gratineer de kaas zodat deze mooi gesmolten is en licht bruin gekleurd is.

Dan gaan we de ijsbergsla met de salade erop leggen. Dan schenk je knoflooksaus erover heen en leg je de rode uiringen erop.

Snel aan tafel, biertje erbij en smullen maar!!!

Maak je mijn kapsalon Iberico ribfingers recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Turks
Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 02:00u
Aantal personen 3-4 personen
Iberico rib fingers
500 gram
Verse peterselie
5 gram
Mayonaise
100 gram
Geraspte smelt kaas
100 gram
Ijsbergsla
1/4 krop
Tomaat
3 stuks
Rode ui
0,5 stuk
Komkommer
0,5 stuk

Gekonfijte knoflook:
Knoflook
2 bollen
Rode peper
1 stuk
Verse rozemarijn
2 takjes
Zwarte peperkorrels
1 theelepel
Laurier
2 blaadjes
Olijfolie
+/- 0,3 ltr

Kruiden rub:
Kaneelpoeder
0,5 theelepel
Paprikapoeder
1 eetlepel
Oregano
1 theelepel
Tijm
1 theelepel
Knoflookpoeder
1 theelepel
Cayennepeper
0,5 theelepel
Komijnpoeder
1 theelepel
Korianderpoeder
0,5 theelepel
Gemalen zwarte peper
1 theelepel
Gemalen zeezout
2 theelepels