Kerrieschotel met kipdijfiletblokjes recept

Kerrieschotel met kipdijfiletblokjes recept | BBQuality

Dit heerlijke milde kerrieschotel met kipdijfiletblokjes recept is een smaakvolle schotel met rijst. Gemaakt van kipdijfiletblokjes en daarbij een frisse komkommersalade.

Voorbereiding

Het grote voordeel van de kipdijfiletblokjes is dat je er gelijk mee kan beginnen. Je hoeft de blokjes niet meer te snijden.

Bak de blokjes in bakboter goudbruin in een koekenpan. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snij de lente-ui in kleine ringen en bewaar wat groen voor wat ringetjes als garnering.

Wanneer de kipdijfiletblokjes goudbruin zijn voeg je de ui, geperste knoflook en de lente-ui ringen toe. Bak deze ingrediënten even kort mee. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe. Roer het even door en voeg de kookzuivel toe en een half blokje kipbouillon toe. Breng het aan de kook.

Wil je wat meer pit in de kipkerrie, dan kun je er 1/4 van een rode peper in ringetjes aan toevoegen.

Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes (in)koken en zet de kipkerrie 10 minuten van het vuur. Dan kan de kerrie nog wat meer in het gerecht trekken. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking en wanneer deze klaar is verwarm je de kipkerrie en breng indien nodig op smaak met gemalen peper en zeezout. Serveer het direct samen met de rijst en de komkommersalade.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills