Kip shaslick recept met avocadodip en gepofte krielaardappeltjes

Kip shaslick recept met avocadodip en gepofte krielaardappeltjes

Een makkelijke maaltijd, waar je niet veel voor hoeft te doen. Een lekkere gemarineerde kip shaslick van kipfilet, met een frisse avocadodip. Deze dip smaakt ook super bij de gepofte krielaardappeltjes die je bij deze maaltijd maakt. 

Ingrediëntenlijst:

Voor de kip shaslick:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 rode uien
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bakboter

Voor de avocadodip:

  • 2 rijpe avocado's
  • 200 milliliter crème fraîche
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout

    En verder:

    • 1 kilo krielaardappeltjes
    • eventueel tomaten en balsamico dressing
    • eventueel tortillachips, altijd lekker bij de avocadodip

    Benodigdheden:

    Bereiding

    We beginnen met de kipfilet. We snijden op de snijplank uit iedere kipfilet 6 blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg tijm, rozemarijn, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en een snufje peper en zout toe. Voeg als laatste 2 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Zet de gemarineerd kipfiletblokjes nu even aan de kant. We gaan nu verder met de aardappels, want die moeten nog even in de oven.

    Was de krielaardappeltjes goed, we gaan ze namelijk niet schillen. Dep ze droog en doe ze in een ovenschaal met een scheut olijfolie en strooi er wat zout overheen. De krielaardappeltjes gaan voor 40 minuten in een voorverwarmde hete luchtoven van 200°Celsius.

    Avocadodip

    Tijdens het garen van de aardappeltjes maken we de avocadodip. Snijd de avocado over de lengte door tot de pit en draai de 2 kanten van elkaar af. Verwijder de pit en schep met een eetlepel het vruchtvlees uit de schil. Prak dit fijn in een schaal en meng daar de crème fraîche en het sap van een halve limoen doorheen. Breng daarna op smaak met peper en zout. Zet ook de avocadodip even aan de kant.

    Kip shaslick

    We gaan vervolgens verder met de kip shaslick. Maak de rode ui schoon en snijd hier parten van. Je hebt 8 rode ui parten nodig. Maak daarna de paprika schoon en zorg dat je ook van de paprika 8 gelijke stukken hebt.

    Rijg vervolgens de ingrediënten aan een spies of satéprikker. Begin met het rijgen als volgt; rode ui, kip, paprika, kip, paprika, kip en als laatste de rode ui. Rode ui blijft beter aan de spies zitten dan paprika, vandaar dat we deze aan de uiteinden doen. Zo is de shaslick steviger en heb je minder kans dat het vlees van de spies afgaat. Daarbij heeft de ui net wat meer garing nodig dan de paprika en aan de buitenkant krijgt de ui dat op deze manier ook.

    Als de krielaardappeltjes nog 15 minuten moeten garen dan gaan we de kip shaslicks bakken in bakboter in een bakpan. Bak deze in 10 á 15 minuten gaar. Je kan de groente die over is eventueel in stukjes meebakken, weggooien is natuurlijk zonde.

    Als de krielaardappeltjes klaar zijn besprenkel je deze met een scheutje olijfolie. Schud de aardappeltjes daarna even door elkaar heen. Heb je nog wat rode ui, snijd deze in fijne ringen en strooi deze over de krielaardappeltjes.

    Serveer de kip shaslick met de avocadodip en de gepofte krielaardappeltjes. Lekker erbij is een tomatensalade met balsamico dressing en eventueel nog wat tortilla chips.

    Smakelijk eten!!

    Maak je dit kip shaslick recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.