Krokante drumsticks uit de oven

Drumsticks kruiden

Dit keer een krokante variant voor de drumsticks. Niet gefrituurd maar uit de oven. Ik heb ze een paar uur laten marineren maar het lekkerst is het als ze een nacht in de marinade hebben gestaan.

Rub

Je kan met kant en klare chickenrubs werken maar ik heb er voor gekozen er eentje zelf te maken. Net zo lekker en helemaal niet moeilijk.

Doe alle kruiden over de drumsticks, strooi er ruim peper en zout op en meng alles goed door elkaar. Laat dit minimaal 4 uur intrekken maar zoals ik al zei mag het met kip best wel een dag in de kruiden staan. Daar wordt het alleen maar lekkerder van.

Paneren

Als de drumsticks lang genoeg in de kruiden hebben gestaan gaan we ze paneren. Ik heb hiervoor een gewone naturel paneermeel gebruikt. Om er nog wat meer smaak en kleur aan te geven heb ik er gedroogde oregano doorheen geroerd. Je kunt hiervoor verschillende droge kruiden gebruiken. Probeer het maar eens uit.

In de oven

Verwarm je oven voor op 180 graden. Als je klaar bent met het paneren van de drumsticks kunnen ze de oven in. Leg ze los op het rooster en zorg ervoor dat je er iets onder hebt liggen om het vocht op te vangen. 

De drumsticks zijn klaar als ze er zo'n 40-45 minuten in hebben gezeten.

Je kunt ze zo eten of doe er een lekker sausje bij.

Eet smakelijk!