10/10 voor de goede service en nette prijzen!Mark – Valkenswaard
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Lamskebab spiezen met eigengemaakte knoflooksaus

In plaats van varkensvlees is het ook leuk om shoarma te maken van lamsvlees. En dat kan nu met de lamsboutblokjes van BBQuality.

En zeg nu eens eerlijk, wie houdt er niet van. 

Rub

We beginnen met het maken van de rub. Meng alle droge kruiden bij elkaar in een vijzel en maak ze fijn. Als alles goed gemengd is kunnen de kruiden over het vlees. Laat de kruiden er bij voorkeur minimaal 4 uur intrekken voor een betere smaak.

Op de BBQ

Als je vlees voldoende gemarineerd is kan het op de BBQ. We garen het vlees indirect bij een temperatuur van zo’n 130-140 graden.

Het vlees is klaar na zo’n 30-40 minuten.

Knoflooksaus

Je kan natuurlijk als je niet zo veel tijd hebt een kant- en klare knoflooksaus nemen. Maar het is heel makkelijk en eigenlijk ook heel lekker deze zelf te maken. Meng de crème fraiche, mayonaise, olijfolie, geperste knoflookteen, honing en de fijngehakte bieslook samen en je overheerlijke knoflooksaus is al klaar.

En als de lamsboutspies klaar is, giet je er wat knoflooksaus overheen en genieten maar.

Eet smakelijk!

comments comments

Keuken Turks
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 2
Lamsboutblokjes
250 gram
Paprikapoeder
1 theelepel
Kurkuma
1 theelepel
Gemberpoeder
1 theelepel
Kaneel
1 theelepel
Knoflookpoeder
1/2 theelepel
Komijn gemalen
1 theelepel
Zwarte peper
1/2 theelepel
Chilipoeder
1/2 theelepel
Zout
1 theelepel
Suiker (optioneel)
1/2 theelepel
Mayonaise
2 eetlepels
Crème fraiche
1 eetlepel
Olijfolie
1/2 eetlepel
Knoflook
1 teen
Bieslook
2 eetlepels gehakt
Honing
1/2 theelepel