Lamskebab spiesen met eigengemaakte knoflooksaus

In plaats van varkensvlees is het ook leuk om shoarma te maken van lamsvlees. En dat kan nu met de lamsboutblokjes van BBQuality.

En zeg nu eens eerlijk, wie houdt er niet van. 

Rub

We beginnen met het maken van de rub. Meng alle droge kruiden bij elkaar in een vijzel en maak ze fijn. Als alles goed gemengd is kunnen de kruiden over het vlees. Laat de kruiden er bij voorkeur minimaal 4 uur intrekken voor een betere smaak.

Op de BBQ

Als je vlees voldoende gemarineerd is kan het op de BBQ. We garen het vlees indirect bij een temperatuur van zo'n 130-140 graden.

Het vlees is klaar na zo'n 30-40 minuten.

Knoflooksaus

Je kan natuurlijk als je niet zo veel tijd hebt een kant- en klare knoflooksaus nemen. Maar het is heel makkelijk en eigenlijk ook heel lekker deze zelf te maken. Meng de crème fraiche, mayonaise, olijfolie, geperste knoflookteen, honing en de fijngehakte bieslook samen en je overheerlijke knoflooksaus is al klaar.

En als de lamskebab spiesen klaar zijn, giet je er wat knoflooksaus overheen en genieten maar.

Geniet van jouw lamskebab spiesen!