Maminha burnt ends recept

Maminha burnt ends recept | BBQuality

Inleiding:

De maminha is een veelzijdig stukje vlees die je op verschillende manieren kan bereiden. Zo kunnen er steaks van gesneden worden en kan deze ook hot en fast gegrild worden. Maar een bereiding als brisket is ook geweldig. En om na de bereiding als brisket er nog burnt ends van te maken is helemaal geweldig! Lees hier mijn maminha burnt ends recept.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Bouillon maken

Begin met het maken van de runderbouillon, doe dit volgens de verpakking en zorg dat deze goed is afgekoeld voor dat je deze gaat gebruiken.


Maminha voorbereiden

Snij het vet van de maminha kruislings in en bestrooi de vetkant met The Boost. Wrijf het zout goed in het vet. Bestrooi de vleeskant van de maminha met de No Mercy rub.

Injecteer de maminha aan de vleeskant op meerdere plekken met de bouillon. Laat de maminha nu even op het aanrecht liggen. De bouillon die je over hebt gebruik je later nog.

Bereiding:

Roken & garen van de maminha

Nu is het tijd om de BBQ aan te steken en gereed te maken voor een indirecte bereiding op 100/115 graden Celsius. Zodra de dome-temperatuur van de BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe aan de brandende houtskool.

Leg de maminha op de het rooster van de BBQ en stop een thermometer in het in midden van het vlees. Gaar de maminha tot een kerntemperatuur van 80 tot 85 graden Celsius. Let op dit kan wel 5 tot 6 uur duren.

Maken van de burnt ends

Als de maminha de kerntemperatuur van 80/85 graden Celsius heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je deze rusten op het aanrecht. Verhoog nu de temperatuur van de BBQ naar een dome-temperatuur van 130 graden Celsius.

Snij ondertussen de roomboter in blokjes en doe deze in een ovenschaal of aluminium bak. Voeg er de suiker, BBQ saus en de bouillon die je over had aan toe en roer alles goed door.

Snij nu de maminha in gelijke blokjes, doe deze blokjes in de aluminium of oven schaal en roer alles goed door. Zorg er voor dat de blokjes overal met saus bedekt zijn. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie, zodat er geen stoom/vocht kan ontsnappen.

Zet de schaal terug op de BBQ en verwarm de burnt ends nog ongeveer 45 minuten. Haal na 45 minuten voorzichtig de folie van de schaal (pas op voor de hete stoom die er uit kan komen). Controleer met een saté-prikker of de burnt ends zacht zijn. Als dat zo is laat dan de burnt ends nog ongeveer 15 minuten karameliseren. (als ze nog niet zacht zijn, dan zet de schaal nog even teruf). Ga deze laatste 15 minuten regelmatig kijken om te zorgen dat ze niet verbranden.

Serveren

Serveer de maminha burnt ends direct op een borrelplank of op een broodje.

Heb je mijn maminha burnt ends recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.