Heerlijk vlees voor een nette prijsWouter – Heinkenszand
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Oh-Deer Pie recept

Oh-Deer Pie recept | BBQuality

Inleiding

Oh-Deer Pie recept

Oktober is de maand dat het wildseizoen weer van start gaat.

Dit Oh-Deer Pie recept is daarop geïnspireerd. Het is een hartige taart met hertengehakt. De kruidkoek brengt er een mooie zoete toon aan. Serveer hier bijvoorbeeld een mooie compote of aardappelpuree bij en drink een donker biertje.

Voor dit recept gebruiken we een Dutch Oven (DO).

De term Dutch Oven bestaat al meer dan 300 jaar. In 1707 verkreeg Abraham Darby het octrooi om gietijzer in zandvormen te gieten dit moest een goedkopere oplossing zijn dan koperen pannen omdat deze erg duur waren. Een Dutch Oven is gewoonlijk rond van vorm met drie poten eronder. Aan het hengsel wat erop zit kun je meestal ook de DO ophangen om deze boven het vuur te plaatsen. De deksel heeft meestal een bolling en is zo gemaakt dat er ook kolen op kunnen liggen zodat er ook hitte van bovenaf toegepast kan worden.

Kooktip:

Dit recept is gemaakt in een “ft1 Dutch Oven” dit staat ongeveer gelijk aan een inhoud van 1 liter.

Mocht je het recept in een grotere DO willen maken, pas de hoeveelheid dan ook aan naar de inhoud van de Dutch Oven. Mocht je dit niet doen wordt de pie ook lager en wordt de kooktijd ook sneller.

Ingrediëntenlijst

  • 250 gram hertengehakt
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 hele witte uit
  • 100 gram winterpeen
  • 70 gram peper- of kruidkoek
  • peper en zout naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • 3 gram gemalen rozemarijn
  • 2 gram gemalen tijm
  • 2 gram gemalen laurier
  • 1 hele ei
  • roomboter voor het insmeren van de Dutch Oven, zodat het bakpapier blijft plakken

BBQ-keuze

Voor dit recept heb ik voor een indirecte BBQ gekozen. Je kan hier een pellet BBQ voor nemen voor het gemak of een kamado met een plate-setter erin.

Voor de meer ervaren outdoor koks kun je hem natuurlijk ook boven het open vuur hangen of met briketten garen.

Bereidingswijze

Begin met de ui, peperkoek en wortel in brunoise te snijden. Doe dit in in een grote beslag of mengkom. Voeg nu de kruiden en het gehakt hieraan toe en meng het geheel goed door elkaar heen.

Vullen van de DO

Neem nu de Dutch Oven en vet deze in. Plak bakpapier aan de binnenkant. Leg nu het bladerdeeg erin en druk de einden aan elkaar vast. Neem het gehaktmengsel en druk dit aan in de dutch oven. Het bladerdeeg dat boven de dutch uitsteekt kun je gebruiken om het geheel dicht te vouwen. Klop het ei los en strijk de bovenkant ermee in met een kwastje.

BBQ

Zet de Dutch Oven nu in een voorverwarmde BBQ (of oven) op een temperatuur van 170 graden Celsius voor ongeveer 50 minuten.

Serveren maar!

Wanneer deze klaar is, dan laat je de Dutch Oven iets afkoelen en trek de Pie eruit aan het bakpapier. Voor het aansnijden gebruik je het beste een kartel/broodmes, zodat je het bladerdeeg kan doorzagen. Wanneer je met een gewoon snijdt kun je hem misschien te hard indrukken.

Eet Smakelijk!

Maak je mijn Oh-Deer Pie recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:20
Bereidingstijd 00:50
Aantal personen 4 personen
Hertengehakt
250 gram
Bladerdeeg
5 vellen
Witte ui
1 hele
Winterpeen
100 gram
Peper- of kruidkoek
70 gram
Gemalen rozemarijn
3 gram
Gemalen tijm
2 gram
Gemalen laurier
2 gram
Ei
1 hele
Roomboter