Oosterse gekruide anguspuntjes ketting met frisse yoghurt-kokos dip

Anguspuntjes recept | BBQuality

Introductie

Oosterse Angus puntjes ketting met frisse yoghurt-kokos dip is een smakelijk alternatief voor de standaard saté, zoals wij die over het algemeen hier kennen. Ondanks dat ik deze op een flexibele FireWire spies maak (deze had ik al jaren liggen, maar nog niet gebruikt), kan je natuurlijk ook gewoon houten scewers  gebruiken.

Voorbereiding van de Anguspuntjes ketting

Start met het maken van de yoghurt-kokos dip zodat de smaken de kans krijgen om in te kunnen trekken. (Beter nog, is om het een dag van tevoren te bereiden). Meng de yoghurt met de kokosmelk, de gemalen kokos, het citroensap, fijngesneden bieslook en maak dit af met wat zout en peper naar smaak. Maak vervolgens het kruidenmengsel voor de marinade door onderstaande ingrediënten met elkaar fijn te malen. (Heb je korianderpoeder i.p.v. hele zaden, gebruik daarvan dan een halve eetlepel om aan een vergelijkbare verhouding te komen).

Breek 2 stukjes van een steranijs af en haal de zaadjes uit de kardemompeulen, en doe deze samen met het korianderzaad en de peper in een blender, en maal dit tot je een mooi poeder hebt gekregen. Meng de sojasaus, rode wijnazijn, olie en mirin, en doe hier ½ theelepel van het kruidenmengsel doorheen.

In beeld..

De Anguspuntjes..

Doe de Anguspuntjes in de marinade en schep het geheel even om zodat alles bedekt is, en laat het voor minimaal een half uurtje tot een uurtje marineren. Maak de radijs schoon door het zand eraf te spoelen, en halveer deze. Snij de paprika's, shiitakes en rode ui in gelijke grote (in verhouding tot het vlees en radijs), en houd dit apart tot het vlees gemarineerd is.

Als de Angus puntjes voldoende gemarineerd zijn, rijg je naar eigen inzicht om en om de Anguspuntjes en de overige ingrediënten op je spies (of stokjes), en ben je klaar om ze te gaan grillen.

Aan tafel!

Blijf lekker bij je bbq staan als je de Angus puntjes gaat grillen, want deze hebben maar een enkel minuutje nodig. (Afhankelijk van de hitte van je kooltjes, en de hoogte daar direct boven). Tevens wil je eigenlijk de Angus puntjes niet verder garen dan medium-rare, daar ze anders droger en taai gaan worden, en dat zou zonde zijn van dit mooie vlees.

Lekker alternatief voor de standaard saté die we nu allemaal wel kennen. Verrassend vind ik ook de frisse yoghurt-kokos dip.

Taadaa... jouw Anguspuntjes ketting! Ik zeg "eet smakelijk"

Mac