Ossobuco met rode wijnsaus

Ossobuco in Wijnsaus 20

Ossobuco met rode wijnsaus is een bekend Italiaans vleesgerecht. Het is een heerlijk recept als je een dagje vrij bent. Nieuwsgierig? Probeer het recept en laat ons weten wat je ervan vindt!

Doe spekblokjes in de Dutch Oven en bak deze totdat ze krokant zijn en neem ze uit de pan. Voeg ze later aan een stamppotje toe. Fruit daarnaast de ui, kruidnagels, jeneverbessen, blaadjes laurieren de knoflook in de Dutch Oven op lage warmte totdat ze een kleurtje krijgen. Voeg ook de wortel, prei, selderij en champignons toe. Bak alles gedurende 5 minuten op een matig vuur. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer dit goed door. Voeg tenslotte de wijn toe en breng, met het deksel op de pan het geheel aan de kook.

Grill ondertussen de ossobuco's aan beide kanten zodat deze ook een mooie kleur hebben.

Voeg het vlees aan de groenten toe en laat het bij 110º C gedurende 4 uren garen.

Haal de pan van de bbq en leg het vlees op een bord. Pureer daarna de groenten met het vocht totdat er een gladde massa ontstaat. Giet dit door een bolzeef en druk alle vocht met de achterkant van een lepel uit de massa. Zet later het vocht terug op de bbq en breng aan de kook. Brokkel de peperkoek vervolgens in het vocht en wacht dot dit gaat binden. Voeg voor een dikkere saus eventueel wat juspoeder toe. Breng tenslotte op smaak met peper en zout en plaats het vlees terug in de saus. Laat het 5 minuten zachtjes stoven.

Stamppot bereiden

Kook gelijke delen aardappel en knolselderij met peper, zout en nootmuskaat gaar. Pureer daarnaast alles met een goede klont boter en een scheutje melk en voeg de spekblokjes toe. Eet smakelijk!