• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Pasta Meatballs recept

Pasta Meatballs recept | BBQuality

Inleiding

Met deze winterse temperaturen denken we wel eens terug aan die zomer in Italië en die heerlijke pasta, dus voor dit Pasta Meatballs recept kan de BBQ uitblijven en duiken we met “mama Italia” de keuken in.

Voor de pasta kun je ook verse pasta gebruiken.

Ingrediëntenlijst

  • 200 gram spaghetti pasta
  • 500 gram angus gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram tomatenpuree
  • 500 gram tomatenblokjes uit blik




  • 1 rode ui (fijn gesneden)
  • 40 gram basilicum (fijn gesneden)
  • 15 gram gedroogde peterselie
  • peper en zout naar smaak





Pasta

Zet water op met een scheutje olijfolie en wat zout op en breng dit aan de kook. Kook de pasta el dente (beetgaar). 

Voordat je de pasta uit het kookwater haalt bewaar hiervan wat. Giet daarna de pasta af en laat deze schrikken door ze te spoelen met koud water.

Meng daarna het overgebleven kookvocht door de pasta zodat deze niet gaat plakken.

De ballen

Doe het gehakt in een kom, voeg hier een deel van de knoflook, peterselie, rode ui, peper en zout aan toe en meng goed door.

Meng het gehakt nu door en draai gewenste grote ballen van het gehakt.

Tip: maak je handen vochtig wanneer je ballen draait van het gehakt.

Gaar deze in een voorverwarmde oven tot de ballen gaar zijn. De garingstijd is afhankelijk van de grote van de ballen die je gedraaid hebt.

De saus

Pak een diepe pan waar straks ook de pasta en de meatballs bij passen.

Fruit de tomatenpuree in de pan en voeg de rode ui en knoflook hieraan toe, fruit dit ook even mee.

Voeg het blik tomatenblokjes hieraan toe en roer goed door dat alle tomatenpuree van de bodem af is. Voeg nu de peterselie en basilicum toe en roer dit door.

Serveren

Als de saus warm is dan voeg je de pasta en de meatballs toe. Laat dit even mee warm worden en buon appetito!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 00:05
Aantal personen 2 personen
  • Spaghettie
    200 gram
  • Angus gehakt
    500 gram
  • Knoflook
    2 teentjes
  • Tomatenpuree
    40 gram
  • Tomatenblokjes(blik)
    500 gram
  • Rode ui
    1 stuk
  • Basilicum
    40 gram
  • Gedroogde peterselie
    15 gram
  • Peper en zout
    naar smaak
Print dit recept