Reebiefstuk van de BBQ met gegrilde groente recept

Reebiefstuk van de BBQ met gegrilde groente recept | BBQuality

Reebiefstuk van de BBQ met gegrilde groente recept

Reebiefstuk, een fantastisch stukje wild dat we gaan grillen op de BBQ. Vooraf gaan we deze licht kruiden met Braairub no4 van de Fik Erin, een rub met rooibos en geen toegevoegde suiker(s). We geven de reebiefstuk nog een beetje pit met Black pepper sauce. Daarbij lekkere gegrilde groente als bosui, kastanjechampignons en rode biet. Een lekker wildrecept!

Ingrediënten

Voorbereiding

Bereid de BBQ voor op direct grillen.

Leg de reebiefstukken op een snijplank op het aanrecht. Bestrooi ze met De Fik Erin Braairub no.4.

Schil vervolgens de rode biet en snij deze in dunne plakken van ongeveer 2 á 3 millimeter dik. Borstel de kastanjechampignons even af en snij van de bosui de boven en onderkant af. Bestrijk alle groente met olijfolie en bestrooi als laatste met wat gemalen zeezout.

Bereiding

Wanneer de kolen gloeien en het rooster heet is (een dome temperatuur van 165 graden Celsius in de BBQ), gaan we eerst de groenten grillen. De bosui en champignons hebben ongeveer 10 minuten nodig en de rode biet zo'n 6 minuten. Blijf erbij en draai regelmatig om, zodat het niet verbrand. Gaat het te hard, leg dan de groente even in een kleine skillet aan de rand van het rooster.

Als de groenten bijna gaar en mooi gegrild zijn, dan leggen we de reebiefstukken erbij. Grill ze aan beide kanten ongeveer 3 minuten of meet de kern met een thermometer tot een waarde van 48 graden Celsius in de kern. Bestrijk de reebiefstukken met Black pepper sauce en haal ze daarna van de grill. Laat ze een 1-2 minuten rusten en snijd ze in dunne plakken.

Verdeel de groenten en het vlees over 2 borden en maal nog wat zeezout en peper over de groenten.

Maak je dit Reebiefstuk van de BBQ met gegrilde groente recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

Smakelijk eten !!!