Rib-eye recept met Stroganoffsaus

Ribeye met Stroganoffsaus

Dit overheerlijk recept met de rib-eye van BBQuality hebben we te danken aan Linda van Lin’s receptendeler. Een leuk blog waar zeer regelmatig interessante recepten worden geplaatst.

Dit recept is geschikt voor 2 personen.

Voordat we beginnen: Leg het vlees ten eerste minstens 1,5 uur voor het bakken uit de koelkast zodat het daarna mooi op kamertemperatuur kan komen.

Bak de ui en paprika eerst even in de pan, voeg de champignons toe en knijp vervolgens de knoflook er boven uit. Bak dan even mee en voeg 100 ml water en de helft van het bouillonblokje toe. Breng daarna aan de kook en laat 5 minuutjes rustig sudderen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en eventueel nog wat water. Kook de saus ten slotte totdat het de gewenste dikte heeft.

Bereiding van de Rib-eye

Strooi ruim peper en zout over de 2 rib-eyes en bak ze 4 minuten aan elke kant in een hete pan of op een hete bbq. De temperatuur aan de binnenkant van de barbecue mag zeker wel 180 graden zijn. Het vlees zal nu medium gebakken zijn, wanneer je het vlees liever wat roder wil hebben dan verminder je het aantal minuten per kant. Laat het vlees minstens 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie. Eet smakelijk!