Royal Umami snackballetjes recept
Inleiding
Snackballetjes, heerlijk gegaarde, kleine gehaktballetjes. Ideaal voor bij de borrel of op feestjes. Lekker met een satésaus, tomatensaus of een huisgemaakt jus. Maar probeer deze eens met Royal Umami sauce van Saus.Guru. Zo krijgen de balletjes een geweldige oosterse smaak en een beetje pit. Lees hier mijn Royal Umami snackballetjes recept.
- 500 gram snackballetjes
- Royal Umami sauce van Saus.Guru
- 1 lente-ui (optioneel)
- 1 rode peper (optioneel)
- 1 theelepel sesamzaadjes (optioneel)
Bereiding
Verwarm de BBQ of heteluchtoven voor op 165° Celsius. Meng de snackballetjes met de Royal Umami saus, zodat ze rondom goed bedekt zijn met de saus.
Doe de met saus bedekte snackballetjes in een vuurvaste schaal of skillet en zet ze in de BBQ of heteluchtoven. Laat ze daar ongeveer 15 minuten in staan, zodat ze goed warm zijn. Ze zijn al gegaard, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Simpel en lekker, daar gaat het om.
Haal de schaal of skillet eruit, je ziet dat de saus lekker "sticky" om de balletjes zit. Je kunt er eventueel nog wat sesamzaadjes overheen strooien, dungesneden lente-ui en rode peper erop leggen, maar dat is op zich geen must als je het lekker simpel wil houden.
Snack ze en gebruik prikkertjes anders eet je je vingers er bij op!!!!
Maak je dit simpele, maar erg lekkere Royal Umami snackballetjes recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.